Как да бъдете оптимист

Клишетата като "И утре е ден!" или "Слънцето ще изгрее и на моята улица" са проява на чист оптимизъм.
Оптимистите са философи хора, те разбират всичко случващо се и осъзнават, че живота си продължава, без да вкарват драма в него.
Оптимистите не живеят в аспект "надолу", а по – скоро търсят потенциален подем, и междувременно извършват повторна оценка на активите си и решенията им, и как те могат да ги ползват за този подем (независимо в какъв аспект е).

Например, оптимистът мисли следното нещо за продължаващата международна икономическа криза:
* заемането на пари не води до щастие
* кризата може да се окаже ценен урок на младото поколение.

Оптимизмът е добро нещо за вас. За здравето (и физическото и психическото). То може да подхранва приятелства и професионални взаимоотношения и да подобри на комуникационните ви умения. Оптимизмът не може и не трябва да се диктува от икономиката или други външни фактори. Той трябва да дойде от отношенията в рамките на положителните реакции, които се поемат от философския подход към лошите новини и нещастният опит – и като всяко умение, това отнема време да се развива... и желание.
Това, което следва са някои начини, които ще ви помогнат да научите как да бъдете оптимист.

Номер 1
Ограничете обкръжението си от песимистичните хора и пресата.
Опитайте се да отрежете от живота си депресиращите неща, тези, които ви обезнадеждават. Изберете един източник на новини в медиите и се придържайте към него.

Номер 2
Усмихвайте се по – често

Може да звучи като банален съвет, но усмивката наистина е заразна и е възможно най – предизвикващата хубави емоции за части от секундата.

Номер 3
Вярвайте в най – добрия възможен резултат

Много просто, започнете да вярват, че чашата е наполовина пълна, а не на половина празна. Това е добра отправна точка за нещата. Фокусирайте се върху най – обещаващите аспекти на ситуацията. Това не те прави някой, който е сляп за реалността, а просто ви предоставя една нова гледна точка.

Номер 4
Научете се да отговаряте конструктивно

Вместо да забелязвате най – лошите аспекти, търсете положителни резултати, особено когато говорите с приятели за техните лични или професионални ситуации. Предприемете активни стъпки към реализиране на целите си, вместо пасивното отдаване "под наем" на случващите се неща. Направете същото със своите приятели. Когато човек загуби работа си, можете да му съчувствате, но можете също така и да му напомните за неговите положителни качества, които са му помогнали за предишни победи в живота. Така бихте могли да "му вдигнете главата" и да го вдъхновите.

 
Петте неща, с които жените искат да сте на ясно Не казвате "Ще ти се обадя", освен ако наистина не го мислите. Това...
Бившата ви е все още луда по вас Бившата ви все още е омагьосана от вас, а вие не го осъзнавате. Как може...
Причините, които карат жените да изневеряват Защо жените изневеряват? Те го правят поради някои от същите причини,...

Реклама