Как да тренирате синът си, за да стане истински мъж

Тази статия ще ви предложи прости стъпки, които ще ви гарантират, че синът ви ще стане истински мъж.

ИНСТРУКЦИИ:
Бъдете пример

Вие сте първият човек в животът му, от който ще черпи пример. Ако вие не го направите няма кой друг.

Научете го на Уважение
Учете сина си да уважава всички хора. Не е добре да слуша само вас и никой друг, защото това ще му донесе проблеми в училище и в обществото за в бъдеще. Научете го винаги да спазва правила и закони, и да се отнася с респект към хората.

Научете го да си поставя граници
Учете сина си на умереност и самоконтрол. А те включват всичко – хранене, игри, учене, емоции и др. Ако това не се случи докато е малък, няма да се получи никога. Няма да може да контролира нищо в живота си, всичко ще е или твърде много или твърде малко за него, но никога и достатъчно.

Научете го на дисциплина
Трябва да прилагате вътрешни правила в дома ви, за да знае смисъла на думата дисциплина. Ако позволявате на сина си да не носи последствията от постъпките си, той ще го сметне за правилно и такъв ще бъде и като голям – безотговорен и непоследователен.

Научете го да обича
Синът ти трябва първо да разбере от вас какво е любовта. Липсата на любов от страна на бащата има много сериозни последствия. Следователно, казвайте на вашия син колко много го обичате ежедневно. Научете го да обича майка си. Покажете подходящото поведение и любов към съпруга си в негово присъствие. Ако не го показвате това докато е като дете, как смятате, че ще се отнася към семейството си след време.

Научете го да обича музиката
Учете сина си да слуша музика, да говори бавно и да не се гневи. Ако успеете да овладеете тези неща, той ще стане много мъдър и уравновесен човек, на който винаги може да се разчита.

Научете го да планира нещата си
Покажете му, че животът може да бъде по – добър, ако той има цели и планове. Трябва да планира всичко, което би трябвало да му се случи в близкото бъдеще. Училище, игри, мероприятия... Той се нуждае от план за всичко, което прави, за да стане последователен, изпълнителен и отговорен в живота си.

 
Изреченията, които всеки мъж трябва да каже в живота си. Част 2 Ти си по – умна от мен, можеш ли да гледаш децата? Имам нужда от...
Топ 10 за 2009: Решенията при срещите Още миналата година сте били решили да направите промяна в навиците...
10 начина да станете атракция за нея 10. Спрете да се опитвате да я впечатлите Повечето мъже смятат, че те...

Реклама