Защо не трябва да се жените

от Анелия Димитрова

За тези от вас, които вярват в светостта на брака и всичко останало спрямо това да не четат статията.
Брака е създаден в дните на правителствен и религиозен контрол, когато хората са живели средно до 40 –та си година и да прекараш живота си с някого е било доста кратко и смислено нещо.
Това не е аргумент срещу любовта или срещу това, което те прави щастлив, това е просто един аргумент срещу действителните институция на брака и всички остарели правила, които следва цялата концепция.

Бракът ще я накара да напълнее
Жените наддават на тегло след като се омъжат, всяко раждане предразполага това. Даже проучване от Университета Куинсленд в Австралия потвърждава, че дори жените, които нямат дете наддават на килограми през семейният си живот.

Защо не трябва да се жените

Бракът е в края на опциите
Помислете, ако обичате жените един брак ще ви съсипе удоволствието от преследването и покоряването на нежният пол. Няма повече пиянски вечери, луди мацки, събуждания до непозната и стриптийз клубове. Даже и да се опитвате да си живеете пак такъв живот въпреки, че сте женен, все по – често ще ви отрязват с репликата: „Жалко, ти си женен”.

Бракът е скъпо удоволствие
Факти и данни, публикувани всяка година от сватбената индустрии доказва, че сватбите излизат извън контрол, когато става въпрос за цената. Миналата година, американците изразходвали $ 71 милиарда долара за сватби, като всяка церемония струвала средно $ 28,704.

Бракът е просто документация
Напълно е нормално да сте с някой за дълго време, да приемате моногамната връзка, но защо ви трябва това и на лист хартия от държавата или църквата. Няма смисъл. Това  е ненужно скъпа формалност.

Защо не трябва да се жените

Бракът е постоянен компромис
Животът е даден, за да живее, преди да заспите за дълго време. А това е трудно, когато се съобразявате с някого. Даже и да искате да прекарате времето си заедно винаги трябва да правите компромиси за нещо си. А компромисите не са свързани само с малки решения.

Брака слага края на интимните взаимоотношения
Да, все още има такива отношения от време  на време, но не и както преди – нито като качество, нито като честота. Случва се на празници, на рождени дни, и всеки такъв път е като все едно сте разтоварили багажа от магарето. Правите го само по биологична нужда. Няма страст, няма спонтанност, няма ласки, няма 100% отдаденост. Все съшият скучен интимен живот. И това до безкрайност...

Браковете често се провалят
Над 50% от браковете завършват със развод. Бихте ли пропилели това време от живота си в спорове, кавги и самосъжаление вместо да си го спестите и да го изживеете пълноценно и спокойно.
Не, това не е черногледство или песимизъм, това са факти.

 
25 неща, които всеки мъж трябва да знае да прави – част 4 16- Отървете се от досадни приятели Всички имаме приятели, които...
101 романтични идеи – част 4 ИДЕЯ 76 Купете й карта за някое разкрасително студио и я пъхнете в...
Какво ви трябва за една стабилна връзка Винаги има значение за каква връзка става въпрос – интимна, ...

Реклама