Как да държите ума си активен

Работите усилено, за да просперирате в кариерата си и го правите. Грижите се и за семейството си и го правите добре. Животът ви като цяло е прекрасен.
Но умът ви е някъде другаде нали?
Мозъкът е орган и като такъв, той изисква кислород и упражнения, точно като сърцето и белите дробове. Нахранете ума си и ще се чувствате емоционално и физически активизиран. Чрез редовно ангажиране в дейности, можете да увеличите паметта си, да подобрите уменията си за решаване на проблеми и да стимулирате вашата креативност. Ето някои съвети за това как да поддържате активен ум.

НЕЩА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Четете книга
Изберете класическа литература, научна фантастика или бизнес книги, които да ви дадат тласък в мисловната дейност. Вземете си книга за вашето бизнес пътуване, почивка или просто преди лягане. 
Четенето помага на вашите когнитивни умения и повишава речниковият ви запас.

Как да държите ума си активен

Запишете се на курс
Научете нещо ново. Предизвикателство ще за вас да абсорбирате нови концепции, информация и идеи, и ще усъвършенствате вашите умения като учите и помните.

Научете език
Изучаването на нов език поддържа мозъка гъвкав и ума остър, като спомага за намаляване на забавянето на мисловните процеси, който идват с възрастта. Той може да направи следващата ви ваканция или бизнес пътуване лесно, ако знаете езика.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА УМА

Понякога, физическото и психическото упражняване вървят ръка за ръка.
Бягай
Обуйте си маратонките и нахранете мозъкът с кислород. Бягането увеличава нивата на кислород в мозъка и тялото. На свой ред, тялото ви ще отпусне повече ендорфини, които ще ви накарат да се чувстват заредени с удоволствие и благополучие.

Как да държите ума си активен

Играй шах
Тази игра стимулира  умствено, защото е свързан със вземането на решения, планирането на стратегии. Тъй като спортът включва контрол на повтарящи се движения, което изисква концентрация.

Ходи на йога
Йогата ви принуждава да се фокусирате върху контрола на всички ваши мускулите, да следите дишането си и така да се отървете от стреса.

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ

Разработването на навици през деня ще ви помогне в усъвършенстването на вашия ум.
Играйте игра
Ще използвате паметта си. Вие също така ще тествате математически умения и логика.

Абонирайте се за някакъв бюлетин

Независимо дали става въпрос за „дума на деня”, "цитат на деня" или "този ден в историята" с получаването на нова информация всеки ден ще добавите данни на твърдия диск в главата си.
 
Как наистина да "слушате" една жена Някога чудили ли сте се как жената до вас иска да я слушате? Какво...
50 – те правила на жената за мъжа 1. Обаждайте се. 2. Не лъжете.   3. Никога не измервайте части от тялото й...
7 жени, с които не трябва да излизате Прочетете нашите 7 съвета и запазете репутацията, банковата сметка,...

Реклама