Убийците на интимността в бракаИнтимността е важна в брака, а когато тя липсва няма да има любов, привързаност и свързване. В повечето случаи хората не могат да идентифицират проблемът, който руши брака им, а той в 90% от случаите е липсата на интимност. Затова е важно да се разбере какво я убива, за да елиминират „причинителя”.
А ето и „убийците” на интимността:

Зает график
Много от съпрузите са прекалено заети, за да бъдат заедно със своята половинка. Намерете време и се научете как да говорите, забавлявате и да бъдете заедно. Не бъдете прекалено заети за законната си половинка, защото това може да разруши брака ви.

Липса на внимание
Повечето двойки не поставят взаимното си внимание като приоритет. Мъжете слагат на първо място работата си, а жените децата си. И така все повече пропастта между тях расте.

Липса на комуникация
Комуникацията, разговорите е ключът към интимността, никога не може да сте интимни със затворена уста.
Разговорите насърчават интимността и любовта в брака.

Телевизия
Единственото време, в което съпрузите прекарват заедно е когато гледат телевизия. Така не се създава и гради интимност, нищо чудно, че повечето бракове се повреждат толкова лесно като дистанционното на телевизорът им.

Липсата да прощават
Двойките, които отказват да си прощават води до липса на интимност. Ако се научите как да прощавате на половинката си ще върнете красотата на брака си както в самото начало на взаимоотношенията ви.

Липсата на усамотение
Интимността винаги е трудна, когато около съпрузите гъмжи от хора. Всеки трябва да си знае мястото. Децата по стаите си, родните и приятелите по домовете си. Трябва да си създадете време, място и ритуал (примерно след вечеря) когато да оставате напълно сами.

Лидерство
В един брак никога не трябва дa има лидер. Нещата трябва да бъдат 50 на 50. Когато единият съпруг е диктатор и казва какво трябва да се прави и какво не  никога нещата няма да са ОК.

Лоша компания
Във всеки брак, когато единият от съпрузите е свадлив, нервен и заядлив интимността отива по дяволите на момента.

Намеса на трета страна
Това винаги ще раздели едно семейство. Приятели, роднини, познати, колеги, никой няма право да диктува отношенията между мъжът и жената в едно семейство.

Изневяра
Липсата на доверие след изневяра е друг силен и сигурен „убиец” на интимността в брака.

Разстояние
Двойки, който са разделени от километри трудно намират интимност по между си. Разстоянието е заплаха за единството и сплотеността в брака.

Липса на романтика
Липсата на закачки, забавления, романтични жестове са врагове на интимността.

 
Защо не трябва да се жените от Анелия Димитрова За тези от вас, които вярват в светостта на брака...
10 трика за успешно интернет сваляне – част 2 6. Нека прелъстяването да започне – втората фаза на съблазняването...
Как да я накарате да се влюби във вас Ако искате да се уверите, че момичето, което искате, ще ви забележи,...

Реклама