5 пъти  Да  на себе си!"Здравословните" избори, които направим сега, ще ръководят здравето ни за в бъдеще. Започнете своя здравословен начин на живот днес и ще почувствате позитивния му ефект през следващите години.

1. Имайте живот

"Хората, която имат ясна цел в живота и носят отговорност за самите себе си, се справят по-добре със стреса, отколкото тези, които не водят съзнателен живот", смята д-р Ройзен. Всяка една дейност, която изпълва със смисъл живота ни и ни гради като личности, е оръжие срещу ударите на болестта.

2. Чистете зъбите си с конец

Всеки ден! Ако не чистите зъбите си с конец, увеличавате шансовете си от инфекция, която води след себе си риск от преждевременно раждане или раждане на дете с ниско тегло. Не е за пренебрегване и рискът от сърдечен удар.

3. Научете се да готвите

Така ще предпочитате повече да се храните у дома, което ще се отрази добре и на сърцето, и на теглото ви като цяло. Едно предупреждение: Много хора готвят с прекомерно количество олио без дори да си дават сметка за това. Внимавайте, когато посягате към бутилката с олио!

4. Спрете пушенето

Пушенето е един от основните ускорители на застаряването. Спирането на цигарите е най-доброто решение, което можете да вземете в полза на себе си.

5. Вървете – навсякъде и по всяко време

Отделете 30 минути от ежедневието си за разходка. Това е най-достъпното лекарство, с което можете да излекувате тялото си. "Ходенето е най-добрият начин да поддържате здрави и млади артериите си и да стимулирате имунната си система", смята д-р Ройзен. / actualno.com

 
Топ 10 на митовете за брака Бракът облагодетелства много повече мъжете, отколкото жените. ...
10 тайни да станете романтичен Връзката ви отива ли на все по – лошо и по – лошо? Чудите ли се, защо тя...
Десет неща, които жените неистово желаят мъжете да правят и мислят Извадки от разговори: Когато се събудя, вече трябва да си...

Реклама