Как да пребоядисам коженото си яке

Кожените повърхности могат да се напукат и изтрият и така якето ви да изглежда износено и старо.
След дълъг период на носене любимото ви кожено яке има доста използван външен вид.

Но това може да се оправи като се пребоядиса. Как да го направите?

В магазините за кожени изделия предлагат боя за целта и вие можете да го направите в къщи.

Причини

Изсветлелите, напукани или изтрити повърхности на коженото яке си го правят износено. За някой хора това е добре така го харесват, за други това е проблем.
Пребоядисването може да поправи щетите и да обнови външният вид на коженото ви яке, респективно и на вас самите.

Материали

За да пребоядисате едно коженото яке си закупете комплект за целта – пребоядисване на кожа. Ако не знаете точния цвят на якето си, можете да го занесете в магазина и да поискате помощ от консултанта. В допълнение към комплекта имате нужда от алкохол или лак разредител, мек парцал, четка за рисуване и шкурка-320. Ако якето има малки нацепвания ще ви трябва и комплект за ремонт на кожа – пачове и лепило, за да поправите нацепванията преди пребоядисването.

Подготовка

Огледайте добре якето, за да проверите дали кожата е здрава. Ако има наранявания – нацепвания трябва да третирате местата с шкурка – 320, за да се отстранят неравностите. След това трябва да изрежете парче кожа и да го залепите на обработеното място. След като направите всички ремонти, почиствате с мек парцал, напоен в спирт или лак разредител, за да се отстранят мръсотията и маслата от кожата.

Боядисване

След като кожено яке е напълно почистено и ремонтирано, разклатете боята преди да я отворите и я тествайте от вътрешната страна на якето, за да се уверите, че това е правилният цвят, преди да го приложите към външната част. Нанесете боята с помощта на четка за рисуване и го оставете да изсъхне за 10 до 20 минути, преди да се види дали има нужда от втори слой.

 
Мъжки маникюр Едно от първите неща, които жените виждат в един мъж, са ръцете. В...
Добре поддържан мъжки маникюр Как? Лесно! Всеки себе уважаващ се мъж трябва да изглежда безупречно...
Мъжко бельо – За и Против Бельото е толкова важно за един мъж и жена, колкото останалите дрехи....

Реклама