Как да пребоядисам коженото си яке

Кожените повърхности могат да се напукат и изтрият и така якето ви да изглежда износено и старо.
След дълъг период на носене любимото ви кожено яке има доста използван външен вид.

Но това може да се оправи като се пребоядиса. Как да го направите?

В магазините за кожени изделия предлагат боя за целта и вие можете да го направите в къщи.

Причини

Изсветлелите, напукани или изтрити повърхности на коженото яке си го правят износено. За някой хора това е добре така го харесват, за други това е проблем.
Пребоядисването може да поправи щетите и да обнови външният вид на коженото ви яке, респективно и на вас самите.

Материали

За да пребоядисате едно коженото яке си закупете комплект за целта – пребоядисване на кожа. Ако не знаете точния цвят на якето си, можете да го занесете в магазина и да поискате помощ от консултанта. В допълнение към комплекта имате нужда от алкохол или лак разредител, мек парцал, четка за рисуване и шкурка-320. Ако якето има малки нацепвания ще ви трябва и комплект за ремонт на кожа – пачове и лепило, за да поправите нацепванията преди пребоядисването.

Подготовка

Огледайте добре якето, за да проверите дали кожата е здрава. Ако има наранявания – нацепвания трябва да третирате местата с шкурка – 320, за да се отстранят неравностите. След това трябва да изрежете парче кожа и да го залепите на обработеното място. След като направите всички ремонти, почиствате с мек парцал, напоен в спирт или лак разредител, за да се отстранят мръсотията и маслата от кожата.

Боядисване

След като кожено яке е напълно почистено и ремонтирано, разклатете боята преди да я отворите и я тествайте от вътрешната страна на якето, за да се уверите, че това е правилният цвят, преди да го приложите към външната част. Нанесете боята с помощта на четка за рисуване и го оставете да изсъхне за 10 до 20 минути, преди да се види дали има нужда от втори слой.

 
Късата коса при мъжете Съвременните къси прически са вариация на късата коса от миналото, ...
Премахване на окосмяването При мъжете обезкосмяването вече е навик и избор на лична хигиена. Да,...
Добре поддържан мъжки маникюр Как? Лесно! Всеки себе уважаващ се мъж трябва да изглежда безупречно...

Реклама