Здрава кожа в няколко стъпки

Кожата на лицето изисква три основни продукти:

1) почистващ лосион;
2) ексфолиант;
3) овлажнител.

Кожата около очите показва най – драстичните признаци на стареене, затова е необходимо да използвате крем за очи.
Балсама за устни е най – пренебрегвания инструмент за поддържане на хидратация на кожата на устата от мъжете, а то просто е необходимост.
" Ако вие не правите нищо за кожата си, то поне я поддържайте чиста. "

Мъжка грижа за кожата е извървяла дълъг път от времето, когато за баща ви това е означавало да си измие лицето с изсъхнал калъп сапун преди бръснене или след това да налепи парченца вестник върху порезните места от бръснача.
Днес има огромно количество продукти, специално разработени, за да отговорят на нуждите на мъжкия епидермис.

Ето и съветите:

Почистете кожата

Ако вие не правите нищо друго за вашата кожа, поне я почиствайте. Това е най – важното и основно нещо, което можете да направите за лицето си. Това трябва да бъде в основата на вашия режим за грижа на кожата. Мъжката кожа обикновено има големи пори и много активни мастни жлези. Докато тези жлези са от решаващо значение за поддържане естествената влага на кожата, те често могат да произвеждат твърде много себум, което ще я омазни. Ако този излишен себум не се премахне ще се запушат порите. Затова козметичната индустрия работи и бълва доста почистващи препарати за лице от мъжката серия на всеизвестни марки и вие трябва да се възползвате най – малко веднъж на ден.

Ексфолиране

Понякога почистването на кожата просто не е достатъчно. Почистването отмива себума и премахва замърсяването, но какво да кажем за всички лоши неща дълбоко в порите ви? За тях са ексфолиантите, които е хубаво да се ползват 2 или 3 пъти седмично. Те помагат да се изкарат тези нечистотии и мъртви клетки, които почистването не може. Ексфолиацията омекотява космените фоликули и бръсненето става по – лесно, а освен това така се позволява на кожата да абсорбира по – добре овлажнителите.

Хидратиране

Грижата за кожата при повечето мъже започва и свършва с измиването на лицето сутрин. Това е хигиена, но няма нищо общо с хидратацията на кожата. Ползвайте овлажняващ крем с SPF, който също така ще ви осигури щит срещу слънцето. Тежките UVB лъчи карат кожата да изгори, което я изсушава и уврежда.

Защитете вашите очи

Кожата около очите е единствената област, която всъщност заслужава специално внимание, защото мъжете не изглеждат по същия начин, както жените на същата възраст. Първите видими признаци на стареене при мъжете идват от около очите. Всичко това може да бъде предотвратено с редовна употреба на крем за очи. Тя изглажда и предпазва кожата, но изисква сериозен ангажимент и правилно използване.

 
Съвети за красота… за Момчета Ако сте умен, симпатяга от това поколение ви трябват някои ефективни...
Костюмът за абитуриентския бал Абитуриентският бал наближава. Избрахте ли си вече подходящият...
10 хитринки в стайлингът, които всеки мъж трябва да знае Следвайте тези прости съвети и ще изглеждате винаги добре за ...

Реклама