Как да се обличат високите мъже

За висок мъж на Запад се смята ако е над 190 см, а в други части на света ако надхвърля 180 см.
За такива мъже с такава височина могат да носят почти всичко и да изглеждат страхотно. Често високите хора изглеждат по – атрактивно и величествено от останалите, ако знаят как да се обличат подобаващо и да използват височината си в тази насока. Всъщност, единственият реален недостатък на високият мъж е, че ако е прекалено висок може да се окаже трудност да си намери дрехи, които да са му по мярка.

Две общи правила се прилагат в случая:

* избягвайте облекло, което е огромно, тъй като то ще направи тялото ви да изглежда неестествено.
* избягвайте прекалено натруфените дрехи, с много емблеми, джобове, връзки, тъй като това ще ви направи да изглеждате неловко и ще прикрие реалната ви фигура.

Ето и още отправни точки:

* за горната част на тялото са ризи, които са достатъчно дълги, за да ги пъхнете в панталоните, дори ако нямате този навик.
* избягвайте късите якета, те ще направят да изглежда тялото ви непропорционално, вместо това изберете якета (сака), които стигат до под кръста ви
* двуредното закопчаване е за вас, палта или сака с двуредно са чудесен избор, а дължината им да стига точно под коляното (особено диагоналните модели).
* прав модел дънки или панталони са точният избор.

Цветове и десени

За щастие, когато сте висок, няма толкова много правила, които да се придържат по отношение на цвета и моделa в сравнение с ниските мъже. С други думи, можете да носите на практика каквото и да е. Обаче, смесвайте цветовете в ансамбли. Например, не носете дрехи само в черно, тъй като ще създадете илюзията за допълнителна височина – а това не е нещо от което се нуждаете.
Контрастни цветове ще ви разчупят визуално, така чифт панталони и риза с различни цветове, в контраст с обувките ще ви стоят много добре. Балансирайте формата и украсата на облеклото по отношение на височина и ширина. Вертикалните ивици ще помогнат, както показват изследвания, да изглеждате по обемист на размер (противно на общоприетото схващане).
Общо казано, високите мъже със средно тегло изглеждат най – добре в широки аксесоари. Това означава, например, че по – дебелите колани и вратовръзки са по – визуално приятни за високото тялото, от колкото малките и тесни аксесоари.
Що се отнася до обувките винаги си купувайте такива с малка – тънка подметка (допълнителни сантиметри не ви трябват).

Какво трябва да има един висок мъж в гардероба си:

* Двуредни блейзери и якета;
* Поло, ризи и пуловери;
* Широки вратовръзки и колани;
* Поръчков модел костюм;
* Точно под коляното палта с колани;
* Прави панталони и дънки;
* Обувки с тънка подметка.

 
Най – скъпите мъжки обувки в света В момента най – големите марки за обувки като Timberland, Nike, Reabok са...
Бъдете перфектни на сватбата си Сватбените приготовления за външният вид вече не са единствено по...
Изберете правилите мъжки обувки Погледнато от всички страни жените са тези, които разбират от обувки,...

Реклама