Как да се обличат високите мъже

За висок мъж на Запад се смята ако е над 190 см, а в други части на света ако надхвърля 180 см.
За такива мъже с такава височина могат да носят почти всичко и да изглеждат страхотно. Често високите хора изглеждат по – атрактивно и величествено от останалите, ако знаят как да се обличат подобаващо и да използват височината си в тази насока. Всъщност, единственият реален недостатък на високият мъж е, че ако е прекалено висок може да се окаже трудност да си намери дрехи, които да са му по мярка.

Две общи правила се прилагат в случая:

* избягвайте облекло, което е огромно, тъй като то ще направи тялото ви да изглежда неестествено.
* избягвайте прекалено натруфените дрехи, с много емблеми, джобове, връзки, тъй като това ще ви направи да изглеждате неловко и ще прикрие реалната ви фигура.

Ето и още отправни точки:

* за горната част на тялото са ризи, които са достатъчно дълги, за да ги пъхнете в панталоните, дори ако нямате този навик.
* избягвайте късите якета, те ще направят да изглежда тялото ви непропорционално, вместо това изберете якета (сака), които стигат до под кръста ви
* двуредното закопчаване е за вас, палта или сака с двуредно са чудесен избор, а дължината им да стига точно под коляното (особено диагоналните модели).
* прав модел дънки или панталони са точният избор.

Цветове и десени

За щастие, когато сте висок, няма толкова много правила, които да се придържат по отношение на цвета и моделa в сравнение с ниските мъже. С други думи, можете да носите на практика каквото и да е. Обаче, смесвайте цветовете в ансамбли. Например, не носете дрехи само в черно, тъй като ще създадете илюзията за допълнителна височина – а това не е нещо от което се нуждаете.
Контрастни цветове ще ви разчупят визуално, така чифт панталони и риза с различни цветове, в контраст с обувките ще ви стоят много добре. Балансирайте формата и украсата на облеклото по отношение на височина и ширина. Вертикалните ивици ще помогнат, както показват изследвания, да изглеждате по обемист на размер (противно на общоприетото схващане).
Общо казано, високите мъже със средно тегло изглеждат най – добре в широки аксесоари. Това означава, например, че по – дебелите колани и вратовръзки са по – визуално приятни за високото тялото, от колкото малките и тесни аксесоари.
Що се отнася до обувките винаги си купувайте такива с малка – тънка подметка (допълнителни сантиметри не ви трябват).

Какво трябва да има един висок мъж в гардероба си:

* Двуредни блейзери и якета;
* Поло, ризи и пуловери;
* Широки вратовръзки и колани;
* Поръчков модел костюм;
* Точно под коляното палта с колани;
* Прави панталони и дънки;
* Обувки с тънка подметка.

 
Как да оформите веждите Мъжете прекарват все повече и повече време за усъвършенстване на...
Изберете правилите мъжки обувки Погледнато от всички страни жените са тези, които разбират от обувки,...
Грижа за кожата на лицето Пазара на мъжка козметика не е много развит. Причината за това е,...

Реклама