Как да оформите веждите

Мъжете прекарват все повече и повече време за усъвършенстване на хигиенните и естетически навици, затова е хубаво да знаете как да оформяте веждите си, понеже е станало необходимо умение за всеки мъж в днешно време.

Независимо дали искате да обуздаете няколко диви косъма или да им придадете нова форма, вие лесно можете да го постигнете като следвате инструкциите по – долу:

Какво ви е нужно

* Пинцети
* Ножици
* Електрически тример
* Шаблон
* Балсам за коса
* Огледало лупа
* Крем за бръснене
* Алое вера и лосион с витамин Е

1. Разгледайте веждите си и решете как искате да го подобрите. Запитайте се дали трябва да отстраните няколко "бездомни" косъмчета или ви трябва основен ремонт. Според размера на веждите се определят и инструментите и методите на работа.

2. Измийте веждите със сапун и топла вода, преди да започнете да ги скубете или подстригвате. Това ще помогне на фоликулите да се отпуснат и косъма да омекне, за да се отстранят по – лесно. А леко нанасяне на балсам за коса ще е още по – удобно и добре за случаи на буйни, гъсти и дълги вежди.

3. Използвайте малка ножица или дори малък електрически тример, за да скъсите или оформите дългите вежди. Не забравяйте, че когато си скъсите веждите или ги оскубете, косъма след това ще си възвърне предишната дължина. Затова трябва постоянна поддръжка. Използвайте огледало лупа, за да ви е по – лесно и да сте по – точни.

4. Шаблони за вежди вече са достъпни по козметичните салони и бутици. Те са на принципа – кола маска и ще ви свършат работа за почистването на веждите. Когато скубете вие трябва винаги да работи от началото към края на веждата.

5. Накрая е добре да намажете третираното място с крем или лосион с алое вера и витамин Е. Това ще намали вероятността от кожни раздразнения или враснали косми.

Съвети и предупреждения
Бъдете внимателни да не прекалите със скубането на веждите си, тъй като е напълно възможно някои оскубани косми да не покарат отново.

 
Грижа за кожата на лицето Пазара на мъжка козметика не е много развит. Причината за това е,...
Как да пребоядисам коженото си яке Кожените повърхности могат да се напукат и изтрият и така якето ви да...
Обикновена или електрическа самобръсначка? Електрическите самобръсначки станаха особено модерни през ...

Реклама