Цветните вратовръзки. Кога и как да ги носим

Езикът на вратовръзка е правопропорционален на нейният цвят. Всеки цвят представлява различно настроение и определя различен тон. Ярко червеният цвят има най – голямото наблягане и изпъкване. Сините вратовръзки правят сериозно впечатление и са в много добра комбинация с най – много цветове в мъжкия гардероб. Розовите и зелените вратовръзки, заедно с другите пастелни цветове придават топло и приятелско впечатление и се носят най – вече през топлите и слънчеви дни. Когато цвета на ризата и костюма съвпаднат, тогава цвета на вратовръзката играе важна роля и то повече отколкото модела и дизайна й.
Поводът също има известно влияние върху избора на цвят при вратовръзката. Черната и бялка вратовръзка са класически и са за официално случаи.

Вратовръзка в нюанси на червеното

През последните няколко години, благодарение на общата тенденция към по – цветни дрехи и аксесоари, червената вратовръзка е натрупала доста точки в тази насока. Всеки, който иска да акцентира дрехите си с малко цвят е достатъчно да има нещо червено във вратовръзката си. За щастие днес има толкова много прекрасни нюанси на червеното и модели с големи количества червено, че всеки мъж може да направи отлична комбинация със сини и сиви ризи.

Тъмносини вратовръзки

Тъмно синьото прави добро впечатление и е в хармония с всички останали цветове от гардероба на един класическия джентълмен – сив костюм, светло синя или бяла риза и черни обувки. Всеки, който търси по – голямо разнообразие има тенденция в избора примерно, на синя основа със светли акценти при този вид вратовръзки. Следователно, тъмно синята вратовръзка хармонизира цялостният облик на един мъж.

Розова и оранжева вратовръзка

Този вид цвят при вратовръзките (и не само) е желан през лятото и се комбинира с бели и светло синьо ризи. Цветовете имат освежаващ ефект и се носят особено от мъжете, които съвсем наскоро са започнали да носят вратовръзки.

Жълти и зелени вратовръзки

В момента, жълтите и зелените вратовръзки имат ренесансов опит благодарение на основната си тенденция да изместват ярките цветове през лятото и пролетта. Жълтото е един отличен избор за вратовръзки с шаблони, или за карирани такива. Зеленото е подходящо за комбинации на райета или като основа на по приглушени модели.

Вратовръзки в бордо и в кафяво

Вратовръзки в категорията бордо и кафяво са едни от най – разнообразните като цветова гама. По принцип те се вписват при всеки повод: тъмно сив или морско син бизнес костюм, ежедневен костюм от памучно спортно яке и дори светъл летен костюм. Човек не може да се обърка с този цвят, което го прави идеален избор за вратовръзка от всеки, който не е експерт в комбинирането на дрехи и цветове.
Кафявата вратовръзка е трудно да съвпадне с нещо. За класически бизнес вид е абсолютно забранена. Единствено може да стои добре с бяла риза с пуловер без ръкави и то така се носи само в определени части от земното кълбо. Дори ако не сте напълно подложени на дрес кода, вие трябва да запомните: Без кафяво след 18 часа!

Бяла вратовръзка

Белите вратовръзки са предпочитани от адвокати, съдии и прокурори. В допълнение, днес те са признак за автентичен стил. Комбинацията от бяла вратовръзка с черна риза е много предпочитана от по –младите мъже.

Червена вратовръзка със синьо и сиво

Вратовръзки с червено като основен цвят в комбинация със сини или сиви ивици или червени шарки или райета на син или сив фон са най – популярните сред мъжете. Защото тези цветове се хармонизират най – много с цветове в мъжкия гардероб.

Многоцветни вратовръзки

Те са за по смелите, защото придават и такъв вид на мъжа. Има красиви комбинации от 3 или 4 цвята, които се сливат заедно. Тези цветни вратовръзки са предпочитани главно то младите мъже.

 
Модни аксесоари за мъже Понякога детайлите са от най-голямо значение. Ето защо ти препоръчваме...
Мъжко бельо – За и Против Бельото е толкова важно за един мъж и жена, колкото останалите дрехи....
Средната дължина на косата Средната дължина на косата при мъжете има много дефиниции. Може да...

Реклама