Цветните вратовръзки. Кога и как да ги носим

Езикът на вратовръзка е правопропорционален на нейният цвят. Всеки цвят представлява различно настроение и определя различен тон. Ярко червеният цвят има най – голямото наблягане и изпъкване. Сините вратовръзки правят сериозно впечатление и са в много добра комбинация с най – много цветове в мъжкия гардероб. Розовите и зелените вратовръзки, заедно с другите пастелни цветове придават топло и приятелско впечатление и се носят най – вече през топлите и слънчеви дни. Когато цвета на ризата и костюма съвпаднат, тогава цвета на вратовръзката играе важна роля и то повече отколкото модела и дизайна й.
Поводът също има известно влияние върху избора на цвят при вратовръзката. Черната и бялка вратовръзка са класически и са за официално случаи.

Вратовръзка в нюанси на червеното

През последните няколко години, благодарение на общата тенденция към по – цветни дрехи и аксесоари, червената вратовръзка е натрупала доста точки в тази насока. Всеки, който иска да акцентира дрехите си с малко цвят е достатъчно да има нещо червено във вратовръзката си. За щастие днес има толкова много прекрасни нюанси на червеното и модели с големи количества червено, че всеки мъж може да направи отлична комбинация със сини и сиви ризи.

Тъмносини вратовръзки

Тъмно синьото прави добро впечатление и е в хармония с всички останали цветове от гардероба на един класическия джентълмен – сив костюм, светло синя или бяла риза и черни обувки. Всеки, който търси по – голямо разнообразие има тенденция в избора примерно, на синя основа със светли акценти при този вид вратовръзки. Следователно, тъмно синята вратовръзка хармонизира цялостният облик на един мъж.

Розова и оранжева вратовръзка

Този вид цвят при вратовръзките (и не само) е желан през лятото и се комбинира с бели и светло синьо ризи. Цветовете имат освежаващ ефект и се носят особено от мъжете, които съвсем наскоро са започнали да носят вратовръзки.

Жълти и зелени вратовръзки

В момента, жълтите и зелените вратовръзки имат ренесансов опит благодарение на основната си тенденция да изместват ярките цветове през лятото и пролетта. Жълтото е един отличен избор за вратовръзки с шаблони, или за карирани такива. Зеленото е подходящо за комбинации на райета или като основа на по приглушени модели.

Вратовръзки в бордо и в кафяво

Вратовръзки в категорията бордо и кафяво са едни от най – разнообразните като цветова гама. По принцип те се вписват при всеки повод: тъмно сив или морско син бизнес костюм, ежедневен костюм от памучно спортно яке и дори светъл летен костюм. Човек не може да се обърка с този цвят, което го прави идеален избор за вратовръзка от всеки, който не е експерт в комбинирането на дрехи и цветове.
Кафявата вратовръзка е трудно да съвпадне с нещо. За класически бизнес вид е абсолютно забранена. Единствено може да стои добре с бяла риза с пуловер без ръкави и то така се носи само в определени части от земното кълбо. Дори ако не сте напълно подложени на дрес кода, вие трябва да запомните: Без кафяво след 18 часа!

Бяла вратовръзка

Белите вратовръзки са предпочитани от адвокати, съдии и прокурори. В допълнение, днес те са признак за автентичен стил. Комбинацията от бяла вратовръзка с черна риза е много предпочитана от по –младите мъже.

Червена вратовръзка със синьо и сиво

Вратовръзки с червено като основен цвят в комбинация със сини или сиви ивици или червени шарки или райета на син или сив фон са най – популярните сред мъжете. Защото тези цветове се хармонизират най – много с цветове в мъжкия гардероб.

Многоцветни вратовръзки

Те са за по смелите, защото придават и такъв вид на мъжа. Има красиви комбинации от 3 или 4 цвята, които се сливат заедно. Тези цветни вратовръзки са предпочитани главно то младите мъже.

 
Обръснете главата Бръсненето на главата може да изглежда драстично, но за много хора...
Премахване на окосмяването При мъжете обезкосмяването вече е навик и избор на лична хигиена. Да,...
Черните часовници Часовникът е мерило на времето и на стилът на един мъж. Сега една от...

Реклама