Как да изберете правилната маратонка за вас

Правилният избор при покупка на каквото и да е било е много важен. Това се отнася и за маратонките.
Първото нещо, с което трябва да сте наясно е за каква цел ще са маратонките ви – за да сте модерни, за спорт, за излет, за планински преход и т.н.
Една маратонка е съставена от горна част - връзки, език, стъпало и подметка. Марковите компании отделят огромно внимание на стелката. Защото именно тя прави удобна една маратонка. Тя трябва да е с точна фиксация и да е от такава материя, която предпазва крака от подхлъзване и изпотяване. Стелката трябва да е мека и еластична и да има супинатор. Това е възвишението върху вътрешната страна на стелката с височина до 1,5 см.

Материала на изработка на една маратонка също е от съществено значение. Те се изработват от изкуствени и естествени кожи. Излишно е да казваме, че маратонката от естествена кожа е най – добрият избор, защото в нея кракът ни се чувства комфортно и не се запарва като в изкуствената.
Ако не можете да различите изкуствена от естествена кожа има трик затова. Поставете си ръката в маратонката за около 10 секунди, ако ръката ви се изпоти значи е изкуствена кожа. Другият начин е като огънете маратонката с ръка в предната й част и след като я пуснете ако бръчките се изправят значи е от естествена кожа.
Подметката е много важна, тя трябва да е направена от материал, които не се изтърква. Реномираните марки използват т.нар. материал етилвинилацетат (EVA) и суперетилвенилацетат (SpEVA ). Те правят подметката еластична и по издръжлива. А на мястото на петата се слага специално пригодено балонче с хелий, благодарение на което подметката издържа на по – голям натиск без да се деформира.

Колко време ще издържат едни маратонки зависи от доста фактори като:
Тегло на човека
Походка
Честота на употреба
Терена на носене
Качеството на маратонката

Много е важно да мерите маратонките в магазина с такива чорапи, с които по принцип ще носите тези маратонки. Хубаво е да пробвате маратонки, когато краката ви с натоварени и са подути, защото тогава ще разберете дали маратонката ви е удобна или не.
Нашият съвет е да си избирате качествени и маркови маратонки от специализирани за целта магазини, за да сте доволни и вие и вашите крака.

 
Грижа за кожата на лицето Пазара на мъжка козметика не е много развит. Причината за това е,...
Как да вържем вратовръзка? Въпрос на качество Когато избирате вратовръзка за себе си или за...
Най - добрите обувки на Reebok Обувките на Reebok са най - желаните обувки и от мъжете и от жените атлети. ...

Реклама