Как да изберете правилната маратонка за вас

Правилният избор при покупка на каквото и да е било е много важен. Това се отнася и за маратонките.
Първото нещо, с което трябва да сте наясно е за каква цел ще са маратонките ви – за да сте модерни, за спорт, за излет, за планински преход и т.н.
Една маратонка е съставена от горна част - връзки, език, стъпало и подметка. Марковите компании отделят огромно внимание на стелката. Защото именно тя прави удобна една маратонка. Тя трябва да е с точна фиксация и да е от такава материя, която предпазва крака от подхлъзване и изпотяване. Стелката трябва да е мека и еластична и да има супинатор. Това е възвишението върху вътрешната страна на стелката с височина до 1,5 см.

Материала на изработка на една маратонка също е от съществено значение. Те се изработват от изкуствени и естествени кожи. Излишно е да казваме, че маратонката от естествена кожа е най – добрият избор, защото в нея кракът ни се чувства комфортно и не се запарва като в изкуствената.
Ако не можете да различите изкуствена от естествена кожа има трик затова. Поставете си ръката в маратонката за около 10 секунди, ако ръката ви се изпоти значи е изкуствена кожа. Другият начин е като огънете маратонката с ръка в предната й част и след като я пуснете ако бръчките се изправят значи е от естествена кожа.
Подметката е много важна, тя трябва да е направена от материал, които не се изтърква. Реномираните марки използват т.нар. материал етилвинилацетат (EVA) и суперетилвенилацетат (SpEVA ). Те правят подметката еластична и по издръжлива. А на мястото на петата се слага специално пригодено балонче с хелий, благодарение на което подметката издържа на по – голям натиск без да се деформира.

Колко време ще издържат едни маратонки зависи от доста фактори като:
Тегло на човека
Походка
Честота на употреба
Терена на носене
Качеството на маратонката

Много е важно да мерите маратонките в магазина с такива чорапи, с които по принцип ще носите тези маратонки. Хубаво е да пробвате маратонки, когато краката ви с натоварени и са подути, защото тогава ще разберете дали маратонката ви е удобна или не.
Нашият съвет е да си избирате качествени и маркови маратонки от специализирани за целта магазини, за да сте доволни и вие и вашите крака.

 
Летни костюми Когато времето се затопли трябва да хвърлите зимните костюми и да ги...
Съвети за красота… за Момчета Ако сте умен, симпатяга от това поколение ви трябват някои ефективни...
Късата коса при мъжете Съвременните къси прически са вариация на късата коса от миналото, ...

Реклама