Грешки в стила на обличане при мъжете

Кожено яке тип сако
Коженото яке тип сако е доста стилен избор, стига да е съчетан и избран правилно.

При тази дреха е важно да изберете точният номер или с един по – малък. Това е така, защото коженото сако ще „хване” вашата форма на тялото и няма да ви стои като торба.

Класически дънки с висока талия
Правите и то светли дънки с висока талия само подчертават вашите недостатъци, особено в съчетание с голяма риза и спортни маратонки. Типичното облекло за стандартният американец.

Добре е да се откажете от тази комбинация и да я замените с дънки прав модел с ниска талия и тъмен цвят в съчетание с едни класически обувки. Тази точна комбинация ще ви придаде един естетически издържан вид.

Вратовръзка
В никакъв случа вратовръзката ви не трябва да е дълга и с цветни мотиви или на анимационни герои.

Дължината на една вратовръзка трябва да е до колана и да е най – много двуцветна в тъмната гама.

Дължина на панталоните
Дължината на панталоните не трябва да е такава, че да се накъдрят долу, защото това образува грозни форми нямащи нищо общо със естетиката.

Вече е мит, че дължината на един панталон трябва да е до тока на обувката. Вашата дължина трябва да бъде съобразена така, че да не се образуват никакви форми, а крачола да пада свободно.

Мека яка
Меката яка не е подходяща за вратовръзката, защото една яка трябва да плътно над нея.

Меката яка се носи без вратовръзка, за да не се бръчка около нея и да стои грозно.

Колан
На един класически костюм може да подхожда само един колан – класическият със същата тока. Никакви метални декорации или дизайнерски лога.

Размер на костюма
Костюм, който не ви е по мярка стои грозно и смешно. Ако ви е голям ще изглеждате като облечен в бейзболна фланелка.

Много е важно, когато си купувате костюм да отделите важно място на сакото при изборът ви. Съобразете се с дължината на ръкавите, ширината на раменете ви и обиколката на талията ви.

 

Реклама