Смокинг - официално облекло

Смокинга е изключително официално облекло при мъжете. Освен това всеки младоженец би трябвало да го носи. Както при костюмите, така и при смокингите си има много стилове и кройки.
По принцип смокинга е черен, с доста отворено сако, с ревери и яка от сатен, може и
от коприна.
Историята на появата им не е доказана.

Твърди се, че Бенджамин Дизраели (министър – председателя на Великобритания (1804-1881) е въвел за пръв път смокинга,  той го е носел следобед наслаждавайки се на скоча и тютюнопушенето.

Реверите му са били от сатен понеже самата материя предразполага по - лесно чистене от пепелта на тютюна. От тук идва и името на Смокинг от английски smoke.
Черният смокинг е класика, а бял се носи в страни с по – топъл климат. Най – често срещаният смокинг е с едноредово закопчаване (едно копче в областта на талията).

Смокинг с двуредно закопчаване
Двуредното закопчаване зрително разширява фигурата и е подходящо за мъже с по слабо телосложение.

Ревер
Смокингите са с различни типове ревери. Най – търсен е едноредният смокинг с шал яка, където яката и ревера са съединени. Реверите могат да бъдат с остри или с тъпи ъгли по избор и вкус на носещият го.

Смокинг с едно копче
Има и смокинги с повече копчета от едно. По принцип за по ниски мъже, сака с повече копчета не са подходящи, защото визуално смаляват ръста.

Смокинг с две копчета
Важно правило е винаги да носите смокинга със закопчани копчета. Може да разкопчаете копчетата само ако сте седнали или ако се сте на  неофициални случаи.  

 
Как да се обличате ако сте висок Стъпки Стъпка номер 1 Носете дълга връхна дреха, така визуално ще...
10 хитринки в стайлингът, които всеки мъж трябва да знае Следвайте тези прости съвети и ще изглеждате винаги добре за ...
Топ 10 на мъжките парфюми според Glam.com 1. “Тom Ford for Men” Един парфюм, символ на модерния и разкрепостен мъж ,...

Реклама