Косопад

Когато майката природа ударя, тя удря рано и безпощадно. Процесът на мъжки модел плешивост може да започне на възраст от 21 или от 35 години и над две трети от мъжете започват да показват някои признаци на значителна загуба на косата.
Как да се браните срещу това?

Сушете си косата леко и внимателно.
Агресивното търкане с хавлия или сушенето с сешоар могат значително да изтощят косъма ви и да допринесат за неговата загуба.

Не използвайте четка за стайлинга на косата си след баня.
Тогава тя е най – податлива към накъсване и увреждане. Просто пробвайте с пръстите си да си придадете желаната прическа.

Поддържайте косата си къса
Късата коса ще покрие максимално „загубите” ви и те няма да изпъкват за разлика от дългата коса. Освен това е лесна за поддръжка и винаги здрава.

Не използвайте част от косата си, за да прикриете плешивостта
Две думи: Доналд Тръмп. Нека той прочете по горният съвет за възможно най – къса коса при такива проблеми.

Използвайте продукти за превенция на косопада
В днешно време козметичните компании са напреднали доста в тази област. Има една съставка в повечето реномирани такива продукти – миноксидил, която е научно доказана, че действа при загуба на косата.

Не прекалявайте със стилизиращите продукти
Гелове, пасти, лакове – всичко това е добре, но рядко и по повод. При ежедневна употреба те уреждат косъма, правят го чуплив и предизвикват падането му, освен това може да ви се появи и пърхот.

Не изпадайте в паника
За нормално се смята да губите на ден около 100 косъма. Ако губите повече за известен период се обърнете към специалист, който знае какво да прави.
И не забравяйте, че има доста по сериозни проблеми от този, не си вгорчавайте живота за дребни неща.

 

Реклама