Без значение дали сте мъж или жена, тоалетът за вашия тип тяло е важен, за да изглеждате и да се чувствате добре.
Има четири основни форми тяло при мъжете: висок, пълен, нисък и мускулест.

Висок

Стъпка 1
Да се избягват дрехи, които ще ви направят да изглеждате още по – високи.  Такива са стегнатите – по тялото дрехи, избягвайте също така вертикалните ивици за панталоните си – те създават илюзия за височина.  Подходящо за вас е риза с хоризонтални ивици особено на раменете, за да изглеждат по-големи.

Стъпка 2
С монохромни цветове от главата до петите ще изглеждате още по високи. Подходящи за вас са различни цветове риза и друг за панталон, като ризата да не е много прилепнала и не много широка.

Стъпка 3
Заоблените обувки са за предпочитане, когато сте висок, те „убиват” височината ви, за разлика от острите, които я подчертават.

Стъпка 4
Нека костюмът ви да бъде ушит от шивач, точно по вашите пропорции, за да ви е удобно. Изберете по-тежки тъкани като вълна и използвайте квадратни джобове.   

Пълен

Стъпка 1
Избягвайте носенето провиснали дрехи, които могат да ви направят да изглеждате още по дебели. Изберете дрехи, които са повече по тялото ви отколкото широки, но не прекалено стегнати.

Стъпка 2
Изберете вертикалните ивици и шарки на не хоризонталните. Те издължават. Костюмите са идеални за вас.

Стъпка 3
Тъмен панталон и едноцветна риза са идеален избор за вашето тяло.  

Стъпка 4
Избягвайте сака и якета с двойно закопчаване, защото ще ви направят още по обемисти.

Нисък

Стъпка 1
Избягвайте дрехи с големи щампи. Големите щампи върху тениски или шорти ще смали тялото ви още повече. Изберете по-малки графични отпечатъци в черно и бяло.

Стъпка 2
Изберете квадратни от пред обувки, които ще придадат височина на крака ви. Избягвайте обувки, които са твърде дълги и заострени

Стъпка 3
Потърсете тънки вратовръзки за костюма си. Те са най – подходящи за пропорциите на тялото ви.

Мускулест

Изберете костюми или якета, които имат минимална подплата в раменете. Тъй като мускулестите мъже имат широк гръдния кош и рамене. Затова не са им нужни допълнителни подплънки. Те също трябва да търсят якета с голям ревер, които ще направят горната част на тялото да изглежда пропорционална на долната част.

Подобни статии:
 

Реклама