Едно от първите неща, които жените виждат в един мъж, са ръцете. В случай, че сте от мъжете, които не посещава салоните за красота специално заради ноктите си, ви предлагаме в няколко стъпки как да разкрасите ръцете си в домашни условия. Няма нищо сложни в оформянето на маникюра, трябват ви малко познания и напътствия. Опитайте!

Вземете нокторезачката
Подкъсете ноктите си с нокторезачка. Изрежете ноктите си къси и равни - в права линия. Не режете ъгълчетата с нокторезачката.

Набавете си пила за нокти
С нейна помощ заоблете вълчетата на вече изрязаните си нокти. Препоръчително е да използвате хартиена пила, която ще намерите във всяко козметично магазинче. Другите пили например металните, са груби и може да се нараните с тях, а стъклените пили може да счупите лесно. Повечето хартиени пили са шарени, в бонбонени цветове, на цветенца, но това не трябва да ви притеснява. Ако все пак потърсите повече със сигурност ще изскочи и някоя едноцветна или поне в по-мъжки цвят. Пилете по възможност само в една посока - от основата на нокътя към средата.

Борбата с кожичките
В основа на нокътя има кожа, която, ако трябва или да се прибере навътре - да се избута или да се накисне и изреже. Най-добре би било да обработвате кожичките си след баня, тогава ще са достатъчно омекнали. С помощта на шпатулка или дървена клечка (продават се специални в козметичните магазини) набутайте кожичките напред назад или навътре. Кожата, която е ненужна ще се надигне и вече можете съвсем лесно да я изрежете. За да улесните процедура, можете да намажете ръцете си с крем, който ще омекоти. В никакъв случай не гризете кожичките си!

Полиране на ноктите за блясък
Пилите на хартиена основа обикновено имат по няколко различни повърхности. При някои модели има и номерация на различните повърхности. Тези номера дават указания за последователността, в която трябва да бъде използвана пилата.
Страна номер 1 се използва за заобляне на ноктите, тя е най-грубата страна. Номер 2 или 3 се използват за полиране на цялата повърхност на ноктите. Колкото е по-голям номера, толкова по-фина е повърхността. Използвайте само фините страни за полиране на ноктите като не ги полирайте много често.
Ако следвате тези стъпки веднъж седмично ще се сдобиете със завидно хубав маникюр, който няма да остане незабелязан от жените. / artnokti.com

 
Стил за ниски мъже. Дрехи и аксесоари В Северна Америка, един човек се смята за нисък ако неговата височина е...
Най - добрите обувки на Reebok Обувките на Reebok са най - желаните обувки и от мъжете и от жените атлети. ...
Грешки в стила на обличане при мъжете Кожено яке тип сако Коженото яке тип сако е доста стилен избор, стига...

Реклама