Грижа за кожата на лицето

Пазара на мъжка козметика не е много развит. Причината за това е, защото мъжете обикновено не са загрижени за кожата на лицето си и грижата за нея. Това е всеизвестно, че не е приоритет за мъжете, и всяка мисъл да се обръща внимание на кожата им е погрешно възприета като нещо странно и неприсъщо за мъжете.

Въпреки това, времето се променя. През 2004 г. пазара на мъжката козметика за лице отчита едва 2% от общия пазар за грижа на кожата. През последните години, този пазар е най-бързо развиващият се сегмент в личната хигиена. Някои статистически данни показват, че продуктите за грижа на кожата на лицето при мъжете нараства до 16% през миналата година, в сравнение с едва 5% за всички други продуктови линии свързани с грижа на кожата.

Мъжете са осъзнали вече, че здравата кожа е не само от съществено значение за цялостното добро здравословно състояние и за предотвратяване на болести, но това може да доведе и до по-щастлив и по-успешен живот (кариера, взаимоотношения и т.н.)

Грижа за кожата на лицето Кожата при мъжете е различна от тази на жените и трябва да се третира по – различно и с по – различни по състав продукти. Но, въпреки тези различия, общата – основната грижа е подобна.

Първата връзка, която идва на ум при всеки като чуе кожа на лице при мъжа е бръсненето. За по-голямата част от мъжете това е ежедневен ритуал. Затова не е изненада, че повечето продукти за мъжката грижа на кожата са съсредоточени върху лицето и бръсненето. Мъжете винаги са се опитвали да намерят  най-добрият начин да получат идеалното бръснене без болка. Бръсненето е стресираща процедура за кожата на лицето. Затова има хиляди продукти, които предотвъртяват нейното раздразнение по време на бръснене и я успокояват след това. Просто единственият начин е мъжете да се възползват от тези продукти.

Но, трябва да се има и в предвид, че  правилното бръснене също така включва други елементи. Какъв вид бръснач трябва да използвате? Какъв вид крем за бръснене е най-подходящ за вас? Нужен ли ви е автършейф или балсам за след бръснене, с кой от двата продукти, кожата ви се чувства по – добре?

Всички тези въпроси са важни за правилното бръснене и за грижата за вашата кожа на лицето.
 
Мъжки очила: модели 2009 Казват, че лято не би било лято без голям набор от мъжки слънчеви...
Съвети за красота… за Момчета Ако сте умен, симпатяга от това поколение ви трябват някои ефективни...
Премахване на окосмяването При мъжете обезкосмяването вече е навик и избор на лична хигиена. Да,...

Реклама