Грижа за кожата на лицето

Пазара на мъжка козметика не е много развит. Причината за това е, защото мъжете обикновено не са загрижени за кожата на лицето си и грижата за нея. Това е всеизвестно, че не е приоритет за мъжете, и всяка мисъл да се обръща внимание на кожата им е погрешно възприета като нещо странно и неприсъщо за мъжете.

Въпреки това, времето се променя. През 2004 г. пазара на мъжката козметика за лице отчита едва 2% от общия пазар за грижа на кожата. През последните години, този пазар е най-бързо развиващият се сегмент в личната хигиена. Някои статистически данни показват, че продуктите за грижа на кожата на лицето при мъжете нараства до 16% през миналата година, в сравнение с едва 5% за всички други продуктови линии свързани с грижа на кожата.

Мъжете са осъзнали вече, че здравата кожа е не само от съществено значение за цялостното добро здравословно състояние и за предотвратяване на болести, но това може да доведе и до по-щастлив и по-успешен живот (кариера, взаимоотношения и т.н.)

Грижа за кожата на лицето Кожата при мъжете е различна от тази на жените и трябва да се третира по – различно и с по – различни по състав продукти. Но, въпреки тези различия, общата – основната грижа е подобна.

Първата връзка, която идва на ум при всеки като чуе кожа на лице при мъжа е бръсненето. За по-голямата част от мъжете това е ежедневен ритуал. Затова не е изненада, че повечето продукти за мъжката грижа на кожата са съсредоточени върху лицето и бръсненето. Мъжете винаги са се опитвали да намерят  най-добрият начин да получат идеалното бръснене без болка. Бръсненето е стресираща процедура за кожата на лицето. Затова има хиляди продукти, които предотвъртяват нейното раздразнение по време на бръснене и я успокояват след това. Просто единственият начин е мъжете да се възползват от тези продукти.

Но, трябва да се има и в предвид, че  правилното бръснене също така включва други елементи. Какъв вид бръснач трябва да използвате? Какъв вид крем за бръснене е най-подходящ за вас? Нужен ли ви е автършейф или балсам за след бръснене, с кой от двата продукти, кожата ви се чувства по – добре?

Всички тези въпроси са важни за правилното бръснене и за грижата за вашата кожа на лицето.
 
Топ 10 на мъжките парфюми според Glam.com 1. “Тom Ford for Men” Един парфюм, символ на модерния и разкрепостен мъж ,...
Какво причинява косопада? Ако дневно по четката остават повече от 100 косъма, косата силно...
Как да носите парфюмът Когато си слагате парфюм, е важно да знаете, че трябва да се прилага по...

Реклама