I. ЕСТЕСТВЕНА КОПРИНА

Сухото почистване (dry cleaning), се препоръчва за копринените вратовръзки с марка Виктория Уникат . Ние не Ви съветваме да експериментирате изпиране на ръка в топла вода с перилен препарат. Водата ще промени формата на вратовръзката, заради мрежестата структура на подложката. Освен това във всеки перилен препарат се съдържа белина, която унищожава тъканите и све-жестта на цветовете. Продължително излагане на слънчева светлина води до пожълтяване на бялата коприна и до намаляване на здравината и. Не забравяйте, че копринените платове се повреждат от потта. Гладете на ниска температура без пара. Последно пригладете обратната страна на вратовръзката!

II. ПОЛИЕСТЕРНА КОПРИНА

Вратовръзките от полиестерна коприна с марка Виктория Уникат се почистват, както вратовръзките от естествена коприна. Полиестерната коприна е особено чувствителна към влага, както и към атаките на вид сребристо насекомо подобно на молците, но без крила. Поставете подходящ препарат в гардероба си. Плесента от влагата може да Ви повреди безвъзвратно вратовръзките, затова ги съхранявайте на подходящи места. Можете да ги гладите и на малко по-висока температура, но без пара. Не забравяйте, че много високата температура може да разтопи полиестерните влакна! Последно пригладете обратната страна на вратовръзката!

III. ВЪЛНА

Сухото почистване е препоръчително за вълнените вратовръзки с марка Виктория Уникат . Изпирането на ръка не Ви го препоръчваме, защото освен по-горе споменатите причини, при пране вълната се свива. Не забравяйте, че молците обичат вълна, затова поставете подходящ препарат в гардероба си. Гладенето се извършва на указаната за вълна температура. Може да използвате пара. Последно пригладете обратната страна на вратовръзката!

  •  Препоръчваме Ви при почистване да използвате услугите на специалисти. Така ще така ще съхраните по-дълго време Вашите вратовръзки.

  •  Ако откриете и най-малко петънце върху вратовръзката си, по-добре не я слагайте, защото е по-вероятно да направите лошо впечатление с изцапана вратовръзка, отколкото добро.

  •  Преди гладене винаги поглеждайте температурата на регулатора на ютията.

  •  Развързвайте вратовръзките си след използване и ги съхранявайте на отделна закачалка. Ако не се развързват платът може да се пречупи, да се получат нежелани гънки и да се промени формата на вратовръзката.

  •  Научете се сам да връзвате вратовръзката си, за да може да научите по-късно и Вашия син. Това е една от най-сериозните стъпки в живота на всеки мъж.

  •  Чиста, изгладена, подходящо подбрана към тоалета и добре вързана, вратовръзката говори за Вашата класа, характер и усет за естетика. Издига Ви очевадно над всички останали немърливци, които Ви заобикалят.

  •  Не забравяйте, че Вратовръзката е най-забележителното нещо във Вашия тоалет. / victoriaunique.com
 
Спрете косопада Когато майката природа ударя, тя удря рано и безпощадно. Процесът на...
11 правила за безсмъртен стил Правило 1 Опознайте себе си "Скрийте" недостатъците с дрехите....
Топ 10 на правилата за добре облечен мъж 1. Бели тениски през лятото и ги изхвърляйте през есента. 2. Едно копче...

Реклама