Премахнете петната от дрехите си За съжаление, мъжете не са родени със способността да прикриват петната по дрехите си. Няма значение колко внимателни сте или къде сте - това се случва в дома, офиса или ресторанта - дрехите ви все ще намерят начин да се замърсяват. Ето защо е важно да се знае как да се премахнат лекетата.
Ето едно ръководство за това как да премахнете петна от обща употреба на продукти, които вероятно вече са у дома ви.

Забележка: След третирането на петната, дрехите трябва да се изперат както обикновено.

Дезодорант
Какво ви трябва: бял оцет, ензимен препарат, течен препарат
Как да го премахнете: Накиснете петното в белият оцет 30 минути, след което изперете ризата в гореща вода с ензимен препарат.
Другата алтернатива е да се разтърка малко течен препарат на петното и да се остави за около 10 минути и след това да се изпере ризата.

Кръв
Какво ви е нужно: амоняк, телешка пържола без подправки, хартиени кърпи за ръце
Как да го премахнете: Ако петното е прясно, нека дрехата да престой в студена вода. След което напръскайте петното с амоняк и така да престои за около 20 мин. Ако петното вече е засъхнало, трябва да навлажните с топла вода след което поставяте върху него телешката пържола, покривате я с хартиените кърпи, като те трябва да са влажни и на сутринта изплаквате ризата или панталона с топла вода в която сте сипали амоняк.  

Кафе
Какво ви е нужно: течна белина, кислородна вода
Как да го премахнете: Ако можете да го изперете веднага то ще бъде изпрано. Иначе капвате върху петното течна белина за цветни дрехи. Ако дрехата е бяла смесва се една част от кислородната вода с шест части вода и търкате петното.

Готварско или моторно масло
Какво ви е нужно: течен препарат, две хартиени кърпи, топло желязо, бебешка пудра, разтворител
Как да го махна: Прилагате течен препарат директно върху петното. Като алтернатива, поставете лекето на дрехата между две хартиени кърпи и слагате върху им топло желязо. Ако нямате, просто  сложете бебешка пудра, тя поема маслото през нощта. И накрая, ако материята не може да издържа на много гореща вода, да се използва разтворител за мазнина преди пране.

Сос, горчица, кетчуп
Какво ви е нужно: белина, прах за пране, отстранител на петна
Как да го премахнете: Предварително накиснете петното в белина след което изперете с гореща вода. Ако петното е още там, се обработва с отстранител на петна и се измива отново.

Паста за зъби
Какво ви е нужно: амоняк, хартиени кърпи за ръце, препарат за съдове
Как да го премахнете: Разбъркват се три супени лъжици амоняк с една чаша вода и потопявате петното в тази смес, като го покривате с хартиена кърпа. Можете също да комбинирате една супена лъжица препарат за съдове и една чаша вода, търкате петното с тази смес и използват чиста вода за изплакване.

Вино
Какво ви е нужно: сол, бяло вино,  газирана вода, глицерин
Как да го премахнете: За червено вино, ръсите сол върху петното и след като солта попие изпирате в гореща вода. Също така можете да капнете бяло вино върху петното, така държите петното от разпространение.

За петно от бяло вино използвайте газирана вода, тя попива възможно най – много виното от материята. Ако петното е сухо, разбърква се една част глицерин с две части вода и се маже петното, така да престои 20 мин. след което се пере дрехата.
 
Изберете правилите мъжки обувки Погледнато от всички страни жените са тези, които разбират от обувки,...
Как да се облечете за коктейл – парти Коктейлите ще ви дадат възможност да се срещнете с приятели и да...
Избор на мъжки парфюм По принцип изборът на парфюм и за жената и за мъжът е много важен. В...

Реклама