Производството на обувки определено не може да се сравни със скоростта на ракетата, но в конкретния Новите шикозни обувки на космонавтитеслучай може и да поспорим. Поредната изненада ни поднасят спортните обувки с марката Asics. Новата замислена марка обувки са създадени така, че да се пътува с тях още по-удобно и за да помогнат на космонавтите и техните мускули да се напрягат възможно най-малко. Този модел ще бъде доразработен с помощта на Японската космическа агенция.

Първите мостри от въпросните гуменки, всяка една от които тежи само 130 грама, имат изключително мека пета, гъвкава подметка, която се накланя повече към носа на обувката и пролука, която отделя големия пръст от останалите, подобно на традиционните японски чорапи, наричани “tabi”, които обикновено се носят със сандали.

Asics предложи идеята след като руски космонавт се оплака, че общоприетите обувки са наранили неговите крака по време на космическа експедиция. При положение, че човека е кръстосвал галактиките в продължение на повече от 40 години, то наистина е странно как никой не е предложил идеята по-рано. Най-вероятно капитан Кърк и господин Спок изглеждат достатъчно доволни в своите черни кожени ботуши. Тези, които виждате няма как да са толкова елегантни колкото онези, но двупръстите космически обувки са ужасно готини и разработчиците ни уверяват, че ще има последващи мостри, които че изглеждат дори по-футиристични. / moderni.bg

 
Как да оформите веждите Мъжете прекарват все повече и повече време за усъвършенстване на...
5 златни правила на Khakis панталони Всеки себе уважаващ се мъж трябва да има в гардероба си такива...
Как да изглеждате по – висок Всички мъже казват, че тяхната височина е детерминантата, която...

Реклама