Плешивостта е нещастие за много мъже по света. Но си има добро решение на биологичния проблем.Да прикрием плешивостта си трайно
Съществуват два метода за премахване на плешивостта. Трансплантацията, при която се присажда естествена коса, взета от задната част на главата и имплантацията –  метод, при който оплешивяването се покрива с биосъвместими влакна за постигане на желания външен вид. Имплантацията е по – добрият метод, когато става на въпрос за всякакъв тип плешивост независимо как е придобита.
Биосъвместими влакна са най – адаптираните съвременни влакна за имплантация. Те са меки, еластични, фини и резултатът от интервенцията е непосредствен и естетичен. Бърза и безболезнена амбулаторна процедура, прави се с местна упойка.

След процедурата имплантираният скалп трябва да е добре защитен от действието на ултравиолетовите лъчи и прахта. Косата се мие един или два пъти седмично и задължително след къпане в басейн или море.
Гребените и четките трябва да са широкозъби, изработени от дърво. Разресването на косата се прави бавно. Когато се налага използването на сешоар, се пуска само студената струя и то от разстояние не по – малко от 50 см.

 

Реклама