Повечето мъже имат малко време за това, но това е един дневно разкрасяващ ритуал, който е общопризнат. Хващат бръсначката и за 5 мин. са приключили с бръсненето.

Има доста полезни техники в старият – традиционен начин на бръснене. Топлата кърпа на лицето и добрият стар бръснач. Да знаете кат информация, че съвременната пяна за бръснене не омекотява брадата, а на вас ви трябва нещо което да я прави по – мека за обработка.

Като пример можете да си измиете лицето с топла вода или най – добре е да се бръснете след като сте си взели душ, защото тогава брадата ви е омекнала  или пък да използвате стария традиционен начин – топлата кърпа на лицето. Защо трябва брадата да омекне? Ами, защото така и на вас и на вашата кожа ще ви бъде по – лесно и безболезнено да премахнете косъмчетата. Ако имате чувствителна кожа и не омекотите по някакъв начин брадата си тя ще се зачерви най – малкото. Запомнете, че не трябва да биете контра ако косъмчетата са ви прекалено твърди, а кожата чувствителна, така ще я предпазите от алергия.

Не използвай козметика, която дразни кожата ти. Всичко, което ти щипе, причинява сърбежи и т.н. – независимо дали е пяна, гел или афтършейв. По време на бръсненето и след него кожата ти е много чувствителна и последното, от което имаш нужда, е нещо такова. Никакви алкохолосъдържащи продукти е си купувай и продукти, нито пък разни неща с миризма на мента или цитрусов плод.

И все пак трябва да се погрижиш за кожата си и след бръсненето. Тя е раздразнена и трябва да я успокоиш, да възстановиш нормалната й влажност и да я предпазиш от възпаление и замърсяване на порите на лицето. Трябва ви афтършейв или балсам, който ще успокои кожата ти, не такъв, който ще я раздразни.

 
Грешки в стила на обличане при мъжете Кожено яке тип сако Коженото яке тип сако е доста стилен избор, стига...
10 хитринки в стайлингът, които всеки мъж трябва да знае Следвайте тези прости съвети и ще изглеждате винаги добре за ...
Модни грешки през лятото Грешка 1 Гол до кръста Освен ако не живеете на брега на морето или не...

Реклама