Повечето мъже имат малко време за това, но това е един дневно разкрасяващ ритуал, който е общопризнат. Хващат бръсначката и за 5 мин. са приключили с бръсненето.

Има доста полезни техники в старият – традиционен начин на бръснене. Топлата кърпа на лицето и добрият стар бръснач. Да знаете кат информация, че съвременната пяна за бръснене не омекотява брадата, а на вас ви трябва нещо което да я прави по – мека за обработка.

Като пример можете да си измиете лицето с топла вода или най – добре е да се бръснете след като сте си взели душ, защото тогава брадата ви е омекнала  или пък да използвате стария традиционен начин – топлата кърпа на лицето. Защо трябва брадата да омекне? Ами, защото така и на вас и на вашата кожа ще ви бъде по – лесно и безболезнено да премахнете косъмчетата. Ако имате чувствителна кожа и не омекотите по някакъв начин брадата си тя ще се зачерви най – малкото. Запомнете, че не трябва да биете контра ако косъмчетата са ви прекалено твърди, а кожата чувствителна, така ще я предпазите от алергия.

Не използвай козметика, която дразни кожата ти. Всичко, което ти щипе, причинява сърбежи и т.н. – независимо дали е пяна, гел или афтършейв. По време на бръсненето и след него кожата ти е много чувствителна и последното, от което имаш нужда, е нещо такова. Никакви алкохолосъдържащи продукти е си купувай и продукти, нито пък разни неща с миризма на мента или цитрусов плод.

И все пак трябва да се погрижиш за кожата си и след бръсненето. Тя е раздразнена и трябва да я успокоиш, да възстановиш нормалната й влажност и да я предпазиш от възпаление и замърсяване на порите на лицето. Трябва ви афтършейв или балсам, който ще успокои кожата ти, не такъв, който ще я раздразни.

 
Бъдете перфектни на сватбата си Сватбените приготовления за външният вид вече не са единствено по...
Съвети за красота… за Момчета Ако сте умен, симпатяга от това поколение ви трябват някои ефективни...
Спрете косопада Когато майката природа ударя, тя удря рано и безпощадно. Процесът на...

Реклама