Трицепса е по- големия мускул на ръката. Той заема 2/3 от обема на ръката. Той има три глави и в тренировката трябва да натоварим максимално и трите глави за максимален растеж.

Първото упражнение е разгъване на скрипец.

Сериите 4 повторенията между 8 и 12. Темпото е средно, но все пак не оставяйте тежестта да ви води, а отпускайте под контрол. Стойката може да е изправена или тялото да е наведено малко напред. Втората позиция дава възможност за по – големи тежести, особено ако изнесем и лактите встрани. При отпускането на тежестта, не я оставяйте да вдигне ръцете ви много нагоре. При положение китките на нивото на гърдите е предостатъчно за пълното разтягане на трицепса, някой дори спират движението при водоравен наклон на предмишницата. Когато разгънете тежестта задръжте за момент, когато мускула е максимално съкратен.

Следващото упражнение в нашата тренировка е френското разгъване от лег.

Доста хора имат проблеми с лактите от това упражнение, но ако вие не сте от тях това е едно от най – добрите упражнения за трицепс, да не кажа най – доброто. Сериите нека са 3-4, а повторенията 6-8. Това е основно упражнение за маса на задната част на ръката. Хвата може да е широк или тесен, също така може да използвате крив или прав лост. Някой отпускат тежестта към челото, други пускат точно зад главата, като лактите им не са под 90 градуса, а ръцете са леко наклонени към главата. Трябва да намерите удобната за вас позиция и, ако нямате проблеми в раменете и лактите може да използвате по- сериозни тежести. След няколко серии ще усетите мускула напомпан както никога преди.

Третото упражнение в тренировката е подобно на първото само, че тук ще използване обратния хват т.е. дланите ни ще бъдат към лицето.

Това упражнение е изолирано не е за маса на трицепса, а за оформяне и доизцеждане на трицепса ни. Тук не можем да работи с големи тежести, но това не е най- важното. Сериите нека отново са 3-4 повторенията 8-12.

Това е една напълно достатъчна тренировка за трицепса. Някой трениращи правят твърде много серии и упражнения, а все пак той е една малка мускулна група, която се товари при тренировката за гърди и рамене. Прекалено многото серии и упражнения за трицепс, могат да имат обратен ефект, защото рано или късно ще стигнем до фазата да претренираме.

 
Положителен азотен баланс ... без него не можете да растете В общи линии, състоянието на...
Сила и маса. Гледна точка на Майк Менцер Сила и маса. Как всъщност са свързани те – една реалистична гледна...
Калций Калцият е макроелемент, който е широко представен в човешкия ...

Реклама