Трицепса е по- големия мускул на ръката. Той заема 2/3 от обема на ръката. Той има три глави и в тренировката трябва да натоварим максимално и трите глави за максимален растеж.

Първото упражнение е разгъване на скрипец.

Сериите 4 повторенията между 8 и 12. Темпото е средно, но все пак не оставяйте тежестта да ви води, а отпускайте под контрол. Стойката може да е изправена или тялото да е наведено малко напред. Втората позиция дава възможност за по – големи тежести, особено ако изнесем и лактите встрани. При отпускането на тежестта, не я оставяйте да вдигне ръцете ви много нагоре. При положение китките на нивото на гърдите е предостатъчно за пълното разтягане на трицепса, някой дори спират движението при водоравен наклон на предмишницата. Когато разгънете тежестта задръжте за момент, когато мускула е максимално съкратен.

Следващото упражнение в нашата тренировка е френското разгъване от лег.

Доста хора имат проблеми с лактите от това упражнение, но ако вие не сте от тях това е едно от най – добрите упражнения за трицепс, да не кажа най – доброто. Сериите нека са 3-4, а повторенията 6-8. Това е основно упражнение за маса на задната част на ръката. Хвата може да е широк или тесен, също така може да използвате крив или прав лост. Някой отпускат тежестта към челото, други пускат точно зад главата, като лактите им не са под 90 градуса, а ръцете са леко наклонени към главата. Трябва да намерите удобната за вас позиция и, ако нямате проблеми в раменете и лактите може да използвате по- сериозни тежести. След няколко серии ще усетите мускула напомпан както никога преди.

Третото упражнение в тренировката е подобно на първото само, че тук ще използване обратния хват т.е. дланите ни ще бъдат към лицето.

Това упражнение е изолирано не е за маса на трицепса, а за оформяне и доизцеждане на трицепса ни. Тук не можем да работи с големи тежести, но това не е най- важното. Сериите нека отново са 3-4 повторенията 8-12.

Това е една напълно достатъчна тренировка за трицепса. Някой трениращи правят твърде много серии и упражнения, а все пак той е една малка мускулна група, която се товари при тренировката за гърди и рамене. Прекалено многото серии и упражнения за трицепс, могат да имат обратен ефект, защото рано или късно ще стигнем до фазата да претренираме.

 
Като египтяните Принципът на пирамидата обяснен от Том Плац  Дългогодишният ми опит в...
Изгаряне на мазнините. Част 1 Лили Мак Доналд “FLEX” Как да изберем и използваме термогенните...
Съвети на шампионите. Как да изпълнявам лег – преса и колко серии? Арнолд Шварценегер Това е основно упражнение, което присъства в почти...

Реклама