Тренировка за маса за бицепс. Серии и упражнения

Сгъване с щанга за бицепс 3 серии х 6 повторения
Скотово сгъване с щанга 3 серии х 6 повторения
Чуково сгъване с дъмбели 3 серии х 6 повторения

Тренировка за релеф за бицепс. Серии и упражнения

Сгъване с дъмбели от стоеж 3 серии х 10 повторения
Скотово сгъване с дъмбели 3 серии х 10 повторения
Концентрирано сгъване за бицепс 3 серии х 10 повторения

Сега малко за упражненията за бицепса. За сгъването с щанга може да прочетете тук.

Скотовото сгъване за бицепс може да се каже, че е основно упражнение. Една от грешките които правят повечето трениращи е че отпускат тежеста прекалено много до напълно разгъване на ръката, което може да доведе единствено до травми. Разгъването спира малко преди пълното разгъване на ръката, никога не отпускайте напълно до долу. Другото което е вашите трицепси, трябва да са прилепнали към пейката по време на движението. Друга грешка която се прави е сгъването прекалено много на ръцете в горната фаза на скотовото сгъване като така давате възможност на бицепса да почива. При тренировката за бицепс, никога не оставяйте бицепса да почива в нито една фаза на движението.
Чуковото сгъване се прави, с тежки дъмбели, като хвата е все едно държите дръжката на чук. Сгъвате до горе без да въртите дланите както сте свикнали при сгъването на дъмбели.
Концентрираното сгъване е незаменимо за изграждането на връх на бицепса. Лакътя се подпира на няколко пръста от коленете за максимално изолиране на бицепса, а не както го правят някои почти до таза.
Тренировката за маса на бицеса се прави с по две основни и едно изолирано упражнение, докато при тренировката за релеф за бицепс е по добре едно основно упражнение и две изолирани.

 
L-carnitine L-CARNITINE е хранителна добавка, подходяща за хора подложени на системни...
Какво е мускулната треска? Мускулна треска се нарича специфичната болка или дискомфорт, ...
Тренировъчна техника за напреднали. ПРЕДИЗТОЩЕНИЕТО По дефиниция предизтощението често се определя като изпълнение на...

Реклама