Гърдите са в застои и се чудите какво да промените в тренировката за да продължите да качвате маса или да подобрите сепарацията им. Отговорът е суперсерии за гърди.

Напомпването с тях е невероятно, гърдите ще се напълнят с кръв както никога преди това.

Ето една примерна тренировка за гърди с използване на суперсерии. Използваните упражнения ще бъдат флайс и избутване от хоризонтална лежанка (бенч-прес)‎ изпълнявани без почивка помежду им.

Повторенията при флайса нека бъдат 10-12, а при лежанката 6-8. Изпълнявайте повторенията до отказ, така че подберете правилно тежестта. След разгряване с няколко серии от двете упражнения с леки тежести направете една встъпителна суперсерия с по- леки тежести. За основните серии натоварете щангите и дъмбелите. Тук всички серии се изпълняват с една тежест, не е нужно да се прави пирамида, така че доброто разгряване и подходящата тежест са основните серии трябва са от особено значение за провеждането на добрата тренировка. И така как протича една суперсерия за гърдите. Първото упражнение е флайсът, повторенията както казахме 10-12 до отказ. Повторенията се изпълняват бавно и стриктно, особено в негативната им част. В последната серия можем да направим и няколко форсирани повторенията, за да натоварим гърдите максимално. След флайса правим няколко дълбоки вдишвания и лягаме на лежанката за втората част от нашата суперсерия. Повторенията отново в същия стил като внимаваме в негативната част повторенията да са бавно и под контрол. Както и при флайса в последната серия можем да направим няколко форсирани повторения, ако още имаме сила в мускулите. Броя на суперсериите от тази тренировка за гърди да не е повече от 4 суперсерии. Нека завършим тази тренировка с няколко серии кофички.

Суперсериите са интензивен метод за трениране и трябва да се внимава да не се стигне до претрениране, обаче след няколко тренировки със суперсерии след като се върнете към нормалните си тренировки за гърди ще установите как използваните тежести преди вече са ви леки.

 
Изгаряне на мазнините. Част 2 Лили Мак Доналд “FLEX”  ВЪПРОС: Коя е най – добрата доза и време за...
Майк Ментцер и какво представлява системата "Heavy Duty" ? През 70-те години Артур Джоунс се опитва да обоснове система с...
Антиоксиданти. Какво знаем за тях Когато организмът ни се намира в нормално състояние нивото на...

Реклама