Kраля на упражненията за бицепс, e сгъването с щанга от стоеж. Препоръчително е да се изпълнява с прав лост, но ако имате болки в предмишниците от него използвайте кривия лост. Има и вариант с дъбмели, но него ще оставим за друга статия.
Упражнението предполагам всички сте виждали, то е едно от най - изпълняваните упражнения за бицепс в залите.
Ширината на хвата е колкото ширината на раменете или малко по- широк - както ви е удобно на вас. Краката също са разкрачени колкото е ширината на раменете, колената задължително леко свити, за да няма напрежение
в ставите.

Сгъвате взривно и мощно нагоре и отпускате леко и под контрол надолу. Бицепса трябва да се съкрати напълно в горна точка
и в долна да се разтегне хубаво. Не се тресете и не отпускайте рязко тежеста. Не почивайте в горна или долната точка от движението. Една от най - големите грешки е рязкото отпускане на тежеста, особено ако сте начинаещ.

Сгъването с щанга за бицепс е задължително упражнение за начинаещите културисти. Естествено е препоръчително и за напредналите, но с напредването на стажа внасяте и разнообразие в тренировките.

Упражнението е хубаво да се прави първо по ред в тренировката, след задължителното разгряване. При напреднали и средно напреднали може да се прави и на края на тренировката и тогава се получава тренировка за бицепс с предварително изтощение.

Сериите 3-4, повторенията 6-8-10.
Аз лично правя и по- малко от 6 повторения, обаче ако сте начинаещ не ви го препоръчвам.

Сгъването с щагна от стоеж е класическо упражнение за маса, обаче това не значи, че не трябва и да се прави през периода през, които
орелефявате. Тогава може да се включи и във вариант - 21. Който се прави по следния начин. С умерена до лека тежест правите 7 повторения от начална точна- напълно изпънати ръце сгъвате до средата на движението. Аз го практиквам като карам партньора си да си сложи ръцете горе долу до средата на движението и опирам щангата до ръцете му. Следват 7 повторения от тази средна точка до крайна горна точка, когато бицепса е напълно съкратен. Отново партьора е сложил ръце на средата на движението и аз спирам щангата там. Накрая следват 7 цели повторения, като напомването на бицепса е вече максимално, натрупва се млечна киселина и понякога е трудно да се довърши упражнението, но както казват големите културисти "без болка няма успех". Напомпването от упражнението сгъване с щанга от стоеж наистина голямо и кара бицепса да расте. То е основно упражнение за маса на бицепса. Пожелавам ви огромни ръце.

 
Как да ускорите метаболизма си? Не се примирявайте със заключението, че по рождение имате ...
Опитайте със сила Пробвайте да смените вашата обичайна тренировка със силова. Това ще...
Значението на правилното хранене Мускулно изграждаща диета, предназначена за начинаещи и средно...

Реклама