Kраля на упражненията за бицепс, e сгъването с щанга от стоеж. Препоръчително е да се изпълнява с прав лост, но ако имате болки в предмишниците от него използвайте кривия лост. Има и вариант с дъбмели, но него ще оставим за друга статия.
Упражнението предполагам всички сте виждали, то е едно от най - изпълняваните упражнения за бицепс в залите.
Ширината на хвата е колкото ширината на раменете или малко по- широк - както ви е удобно на вас. Краката също са разкрачени колкото е ширината на раменете, колената задължително леко свити, за да няма напрежение
в ставите.

Сгъвате взривно и мощно нагоре и отпускате леко и под контрол надолу. Бицепса трябва да се съкрати напълно в горна точка
и в долна да се разтегне хубаво. Не се тресете и не отпускайте рязко тежеста. Не почивайте в горна или долната точка от движението. Една от най - големите грешки е рязкото отпускане на тежеста, особено ако сте начинаещ.

Сгъването с щанга за бицепс е задължително упражнение за начинаещите културисти. Естествено е препоръчително и за напредналите, но с напредването на стажа внасяте и разнообразие в тренировките.

Упражнението е хубаво да се прави първо по ред в тренировката, след задължителното разгряване. При напреднали и средно напреднали може да се прави и на края на тренировката и тогава се получава тренировка за бицепс с предварително изтощение.

Сериите 3-4, повторенията 6-8-10.
Аз лично правя и по- малко от 6 повторения, обаче ако сте начинаещ не ви го препоръчвам.

Сгъването с щагна от стоеж е класическо упражнение за маса, обаче това не значи, че не трябва и да се прави през периода през, които
орелефявате. Тогава може да се включи и във вариант - 21. Който се прави по следния начин. С умерена до лека тежест правите 7 повторения от начална точна- напълно изпънати ръце сгъвате до средата на движението. Аз го практиквам като карам партньора си да си сложи ръцете горе долу до средата на движението и опирам щангата до ръцете му. Следват 7 повторения от тази средна точка до крайна горна точка, когато бицепса е напълно съкратен. Отново партьора е сложил ръце на средата на движението и аз спирам щангата там. Накрая следват 7 цели повторения, като напомването на бицепса е вече максимално, натрупва се млечна киселина и понякога е трудно да се довърши упражнението, но както казват големите културисти "без болка няма успех". Напомпването от упражнението сгъване с щанга от стоеж наистина голямо и кара бицепса да расте. То е основно упражнение за маса на бицепса. Пожелавам ви огромни ръце.

 
ХИПЕР ТРЕНИРОВКА С Майк Ментцер За много читатели името на Майк Ментцер е легенда –...
Като египтяните Принципът на пирамидата обяснен от Том Плац  Дългогодишният ми опит в...
За по – ефективна тренировка Упражнения с повече интензивност Например ... Ако не можете да...

Реклама