Храни за мускулна маса

Говеждо
Говеждото съдържа много CLA ( конюгирана линолова киселина), която ви помага да изгаряте мазнини, а много проучвания показват, че CLA качва повече мускулна маса.

Според изследване на група мъже, които са били само на 5 грама CLA на ден са качили повече мускулна маса за 7 седмици, от тези които не са яли говеждо.

Яйца
В яйцата има много добър холестерол, който ви помага да поддържате текущите нива на тестостерон и според едно проучване ... Хората, които са яли по три яйца на ден (плюс тренировъчният им режим за качване на мускулна маса) качват два пъти повече мускули от останалите, които са били само на тренировка.

Риба
Почти всички риби като сьомга, риба тон, херинга са богати на омега-3 мастни киселини, които освен всички останали полезни свойства имат и това да помагат на мускулите да растат, като помага на организма да използва голяма част от протеина, който приемате.
Омега-3 мастни киселини помагат на мускулите да се възстановяват по –бързо и лесно след тренировка.

Пшеничен зародиш
Пшеничния зародиш е с високо съдържание на октакосанол, това е натурално вещество, което снабдява мускулните клетки с гликоген, откъдето следва повишаване на издръжливостта и мускулната сила при тренировка. Октакосанолът подобрява сърдечната дейност и стимулира тялото да използва повече кислород по време на тренировка.

Кафяв ориз
Кафявият ориз е с високо съдържание на GABA (гама – аминомаслена киселина), която увеличава нивата на хормона на растежа с до 400%.

Спанак
Спанакът е с високо съдържание на съединение наречено бета – екдистерон, който увеличава способността на тялото да използва повече протеини за мускулния растеж с 20%.

 
Яйчният протеин Смята се, че яйчният протеин има най-добър аминокиселинен профил от...
ФЕТБЪРНЪРИ Продуктите които са предназначени да подпомагат изгарянето на...
Тренировка за гръб в домашни условия Тренировка за гърба, която можем да направим в дома. Всичко от което...

Реклама