Принципът на негативните повторения

Принципа набляга на негативна част от едно упражнение. В преодоляващата фаза доказано работят около 35 % от мускулните влакна, а в негативната фаза те са приблизително 71%.

Принципът на практика е изпълнение с тежест, която превишава максимума на повторенията с до 65%, като при позитивната фаза трябва помощ от партньор или двама в зависимост от упражнението, а негативната се изпълнява самостоятелно и то бавно, плавно и изтощително без почивка с до максимум 6 повторения в 5 серии.

Много е важно да правите хубаво разтягането при определеното упражнение. Почивката между сериите може да надвиши 4 минути, в зависимост от мускулната група която тренирате. Този принцип е подходящ за всички мускулни групи, но не трябва да се прекалява с него, едно упражнение за мускулна група е достатъчно. Друг вариант на негативните повторения, е след обикновена серия след като стигнете до отказ да направите 2-3 негативни повторения със същата тежест и без да спирате самото упражнение.

Базовите упражнения са подходящи при принципа за негативните повторения. Тази система е само за напреднали.

Ако усетите, че сте уморени може да тренирате с негативни повторения, през тренировка. След два максимум два месеца се върнете на вашата стандартна програма и ще видите как старите тежести вече са ви леки.

За начало можете да ги пробвате в края на обикновената серия след отказ, правите без да спирате колкото можете негативни повторения като партньора ви помага да изтласкате тежестта до крайна позиция. Най – подходящи упражнения за целта са вдигане от лег, преса за рамо, можете да пробвате и разтварянето встрани с дъмбели за средното рамо, вдигане за бицепс прав с щанга, концетрирано сгъване, скотово сгъване, разгъването на скрипец за трицепс, дърпането на скрипец за гръб. Обръщайте внимание на разгряването. Този вид тренировка е доста интензивен, така че обръщайте нужното внимание на възстановяването, ако искате да постигнете резултати.

 
Всичко за клека Гърбът е винаги прав Това ще рече, че кръстът, гръбнака между плешките...
Тренировка за гръб. Маса и релеф Тренировка за маса на гърба Упражнения и серии Дърпане на скрипец в...
Високо протеиновите диети са вредни Сега има хиляди статии и диети за това колко са ефективни високо ...

Реклама