Рисковете от соевите аминокиселини

Дали има повече рискове при соевите аминокиселини зависи от гледната точка. Някои хора взимат соевите храни като „Супер храните на бъдещето”, а други казват, че са опасни. Ако имате някакви съмнения относно соята, се консултирайте с лекаря си дали да я включите във вашият хранителен режим.  

Кой е най-добрият протеин?
Има риск организмът не може да поеме аминокиселини на  соева основа така ефективно, както другите видове протеини.

Протеиновите добавки обикновено са направени от яйца, суроватка, мляко или соя.  Соевият протеин има по слаба репутация сред щангистите отколкото другите от гледна точка на това как мускулите поемат белтъчините от протеина.

Не е ясен победителя все пак
Някои изследвания показват, че яйчният протеин е най – добрият, докато други изследвания показват, че това е  суроватъчният, но соевият протеин ги конкурира по много показатели. Въпреки че данните са неубедителни, има, все пак, някои рискове при соевия протеин като източник на аминокиселини. В днешно време се слагат на всякъде соеви добавки в храната и най – вече в храни, които са любими на децата. Повечето учени смятат, че точно това е причината за т. нар. преждевременен пубертет.
Независимо, че учените все още изучават рисковете от соевите аминокиселини, вероятно е добра идея да се ограничи потреблението им от децата и бременните жени.
Соята допълнително натоварва храносмилателния тракт поради допълнителната обработка на влакнести растителни нишки, които съдържа. Това допълнително усилие не е вредно, ако сте в добро здраве.

Нежеланите лекарствени взаимодействия
Соята и соевите добавки могат да взаимодействат с някои дихателни лекарства, като Primatene и Atrovent. Също така и с антикоаголанти като варфарин. В указанията на лекарства за щитовидната жлеза и добавки от естроген също е упоменато, че не се препоръчва употребата на соя и соеви продукти по време на лечението.  

 
Експертите отговарят Често виждам хора, които ядат сладки неща преди тренировка. Според тях...
Станете масивни Искате ли да направите страхотни мускули? Тренирате здраво, правите...
Съвети на звездите - Шон Рей Правя три загребващи движения в тренировката за рамо и едно набиране,...

Реклама