Ефектите на Трипофана

За хората, които вземат в нормално количество трипофан по време на тяхната диета, ефектът му обикновено положителен. Въпреки това, добавките с трипофан имат и лоши страни.

Недостатъкът е, че лошите ефекти могат действително да бъдат сериозни, необратими и дори фатални. Имайки предвид това, важно е да говорите с вашия лекар преди да ги използвате.

Трипофана няма само лоши страни има и положителни без които не можем.

Положителни ефекти на трипофана
Трипофанът е основна аминокиселина, която телата ни не могат да произвеждат. Този факт прави необходимостта от добавянето й под формата на добавки и чрез храната.

Повечето експерти са съгласни, че най-добрият начин за предоставяне на необходимостта на организма от трипофан е чрез храната, а не като добавка. Това се дължи на отрицателните последици, които някои хора изпитват когато го взимат като добавка. А за много хора, нежеланите реакции се оказват в някои случаи и с фатален изход.
Факт е, че някои държави са забранили продажбата му. Въпреки това, трипофана предоставя съществен елемент, необходими за невротрансмитери като серотонин и мелатонин. Без тях, нашият мозък не функционира правилно. Липсата на трипофан може да доведе до серотонинов дефицит, което води до депресия или безсъние.
Един друг положителен смисъл си струва да споменем, че трипофанът помага на телата ни да произведат витамин B3, който тялото ни използва за намаляване на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Негативни ефекти на трипофана
Докато трипофана може да помогне при депресия и безсъние, потенциалните отрицателни странични ефекти са много. Ако имате някоя от следните нежелани реакции по време на приема му, важно е да се свържете с вашия лекар:

EMS (еозинофилия - миалгия синдром)
EMS (еозинофилия миалгия синдром) е една от основните причини да се върнем през 1990 година. Тогава трипофана е бил популярна добавка в здравословните храни, докато не са го свързали с EMS, силно инвалидизиращо системно заболяване, което може да доведе до трайно увреждане.

Странични ефекти включват грипо подобни симптоми в остра фаза заедно със следните:
* Обриви
* Затруднения в дишането
* Контрактури (ограничена подвижност на дадена става)
* Удебелена кожа или други кожни промени
* Повишени брой еозинофили (от кръвен тест)
* Умора
* Косопад
* Силна мускулна болка
* Нервна болка
* Спазми

Тъй като болестта прогресира, можете да почувствате няколко симптома на веднъж.

Ефектите на Трипофана

Серотонинов синдром
Добавките стрипофан могат да доведат до серотонинов синдром, които често се случва, когато хората вземат лекарства, които водят до високо ниво на серотонин. Това състояние може да се предизвика и от комбинация на някои лекарства и хранителни добавки. Докато серотонин, произведен от организма е добър за вас – прекалено голямото му количество води до неприятни физически симптоми. При много високи нива серотониновият синдром може да причини и смърт, ако не се лекува.

Добрата новина е, че след като спрете приема на добавката с трипофан или лекарство причинило проблема, серотонинов синдром обикновено отминава.

Серотонинов синдром – симптомите:
* Обърканост
* Диария
* Затруднено ходене
* Сърцебиене
* Чувство за слабост
* Треска
* Халюцинации
* Уртикария
* Сърбеж
* Мускулни спазми
* Изпотяване
* Подуване на устата или гърлото

По-малко опасни странични ефекти:
* Замъглено виждане
* Диария
* Сънливост
* Сухота в устата
* Газове
* Главоболие
* Киселини
* Затруднено храносмилане
* Загуба на апетит
* Гадене
* Болки в корема
* Повръщане

 
CLA Различни научни изследвания подробно разглеждаха действието на CLA в ...
Бицепс Артър Джоунс преди повече от 15 години е казал, че повечето културисти ...
Разтягане и релаксация Всеки, който се занимава с фитнес, е чувал за стречингът и знае, че с...

Реклама