Протеина и кой е по – добър, за да изградите мускулна маса бързо

Протеинът е един от най – популярните и използвани хранителни добавки за изграждане на мускулна маса. Протеинът е един от най-важните строителни блокове на мускулните клетки и е логично, че ако искате по-големи мускули тогава имате нужда от повече протеини. Проблемът е, че има толкова много протеинови продукти на пазара и ви трябва правилният. Как да изберете точният протеин?
Като правило е дозата му да е 2,2 грама протеин за 1 кг активно телесно тегло за бодибилдерите.

Суроватъчен протеин
Суроватъчният протеин действа бързо и е богат на разклонени аминокиселини, с ниско съдържание на лактоза. Той се използва най – много от фитнес хората. Той подобрява възстановяването след тренировка и осигурява необходимия градивен материал за мускулите.
Най-удачното време за прием на суроватъчен протеин е веднага след тренировка. Смята се, че суроватъчният протеин е с най-високо качество тъй като има най-висока биологична стойност и се усвоява най-бързо от организма.

Казеин
Той се усвоява по бавно в сравнение със суроватъчният протеин, като така осигурява постоянен приток на аминокиселини в тялото. Затова казеинът е по-добър със способността си да предпазва от мускулно разграждане. Казеинът ви осигурява стабилна хранителна опора, особено в комбинация със суроватка. Така че когато сте на диета пийте казеинов протеин.

Протеина и кой е по – добър, за да изградите мускулна маса бързо Соев протеин
Пълен аминокиселинен профил. Изследвания показват, че приемането на соев протеин води до увеличаване на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. Намалява вредният холестерол в организма.

Яйчен протеин
Най – високите нива на аланин, цистин и метионин са в яйчният протеин. Той не съдържа лактоза, което е добре за спортисти с непоносимост към нея. Той спомага за отлагането на стомашното изпразване и по този начин да спомогне за задържане на потока от аминокиселини. Това му свойство го прави уникален сред протеините.

 
Направете големи рамене Основни упражнения при тренировката за рамене За да си създадете...
Изгаряне на мазнините. Част 2 Лили Мак Доналд “FLEX”  ВЪПРОС: Коя е най – добрата доза и време за...
Отвъд точката на замръзване Няма нищо по – неприятно за един билдер от това да достигне ниво, от...

Реклама