Протеина и кой е по – добър, за да изградите мускулна маса бързо

Протеинът е един от най – популярните и използвани хранителни добавки за изграждане на мускулна маса. Протеинът е един от най-важните строителни блокове на мускулните клетки и е логично, че ако искате по-големи мускули тогава имате нужда от повече протеини. Проблемът е, че има толкова много протеинови продукти на пазара и ви трябва правилният. Как да изберете точният протеин?
Като правило е дозата му да е 2,2 грама протеин за 1 кг активно телесно тегло за бодибилдерите.

Суроватъчен протеин
Суроватъчният протеин действа бързо и е богат на разклонени аминокиселини, с ниско съдържание на лактоза. Той се използва най – много от фитнес хората. Той подобрява възстановяването след тренировка и осигурява необходимия градивен материал за мускулите.
Най-удачното време за прием на суроватъчен протеин е веднага след тренировка. Смята се, че суроватъчният протеин е с най-високо качество тъй като има най-висока биологична стойност и се усвоява най-бързо от организма.

Казеин
Той се усвоява по бавно в сравнение със суроватъчният протеин, като така осигурява постоянен приток на аминокиселини в тялото. Затова казеинът е по-добър със способността си да предпазва от мускулно разграждане. Казеинът ви осигурява стабилна хранителна опора, особено в комбинация със суроватка. Така че когато сте на диета пийте казеинов протеин.

Протеина и кой е по – добър, за да изградите мускулна маса бързо Соев протеин
Пълен аминокиселинен профил. Изследвания показват, че приемането на соев протеин води до увеличаване на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. Намалява вредният холестерол в организма.

Яйчен протеин
Най – високите нива на аланин, цистин и метионин са в яйчният протеин. Той не съдържа лактоза, което е добре за спортисти с непоносимост към нея. Той спомага за отлагането на стомашното изпразване и по този начин да спомогне за задържане на потока от аминокиселини. Това му свойство го прави уникален сред протеините.

 
Подбирай си хвата Коя е най-добрата ширина ,за да акцентирате върху трицепсите при...
Микроелементи - мед Медта е много важен елемент за човешкият организъм, който съдържа ...
Тренировка за гръб Отговори на най – често задаваните въпроси свързани с изграждането...

Реклама