Станете масивни

Искате ли да направите страхотни мускули?
Тренирате здраво, правите всичко, което ви казват и няма и няма!
Но дали всичко е правилно? Нека първо да разгледаме някои от факторите, които биха спрели растежа на вашите мускули.

Грижа и стрес
Лошото духовно състояние и неспокойствие изгарят така необходимите калории.

Недостатъчно хранене и претренирване
Това са кардиналните грешки при културистите на всяко ниво. Единият проблем създава другият. Многото серии и твърде дългите тренировки, съчетани със слабо хранене, неминуемо ще ви доведат до загуба на тегло.

Станете масивни

Твърде много аеробна тренировка
Не разбирайте погрешно. Аеробната тренировка е полезна за вашата кондиция, но когато отивате с колело до залата или сте играли 1 час футбол преди тренировката, явно предпочитанията ви не са правилни.

Най – важното нещо, което можете да направите в момента е да разберете, че културизма е 75% хранене. Следващата точка е да започнете да записвате ежедневният си хранителен прием. Това е особено важно, защото между качването на тегло и неговото запазване, разликата е около 300 калории и ако не водите запис на ежедневният си хранителен баланс, няма да знаете къде се намирате, а тогава как ще постигнете вашата цел. Можете да постигнете много добри постоянни резултати ако следвате схемата 25% белтъчини, 65% комплексни въглехидрати и 10% мазнини. Белтъчините трябва да бъдат от 2,2 до 3 гр. на килограм телесна маса. Разделете храната си на 5 – 7 равномерни хранения. Всяко хранене трябва да се състои от един източник на белтъчини и един - два на въглехидрати. Избирайте като източник на протеин яйчен белтък, пилешки гърди и риба. Избягвайте макарони, фиде, бял хляб и захар. За да не натрупвате излишна телесна мазнина, замествайте много богатите на въглехидрати храни с баластни храни. Ако обръщате внимание на вашето хранене, така както и на тренировката, успехите няма да закъснеят.
Ето една формула, по която можете да изчислите калорийния си баланс.
Телесното ви тегло по 2,2 по 20 е равно на Общото количество калории
Ако тежите 70 кг. равенството изглежда така:
(70 по 2,2) равно на 154 по 20 равно на 3080
Произведението в скобите показва количеството протеин, което трябва да консумирате – 154 гр. това означава, че 616 от вашите калории ще приемате под формат на протеин. Останалите 2464 калории трябва да разделите между въглехидратите (65%) и мазнините (10%).
В края на деня събраните всички белтъчини, въглехидрати и мазнини, взети в грамове, умножете ги по 4, а мазнините по 9, разделете ги на общото количество калории и ще получите процентните числа на консумираните хранителни вещества.
Примерно сте консумирали 190 гр. белтъчини, 450 гр. въглехидрати и 50 гр. мазнини. Това прави общо 3010 калории:

  1. Белтъчини (190 по 4 калории) : 3010 равно на 0,25
  2. Въглехидрати (450 по 9 калории) : 3010 равно на 0,60
  3. Мазнини (50 по 9 калории) : 3010 равно на 0,15
Станете масивни

Вашата цел е да увеличите теглото си седмично с 250 до 500 гр. на всеки 50 кг. телесна маса.
Ако не наддавате в тегло след първата седмица, увеличете белтъчините и въглехидратите с общо 300 калории дневно.
Хранете се не когато сте гладни, а когато стане време да се храните, и нека това да не са мини хранения, защото вашата цел не е мини тяло.
Много хора тренират усилено без да имат резултат. Това се случва обикновено, защото мислят, че е необходимо само да тренират, за да развият мускули. Грешка! Вие тренирате един час, а останалите 23 часа зависи какво ще се случи с тренираните мускули. Вие се нуждаете от хранителни вещества за възстановяването на растежа на мускулите.
Колкото по – добре и правилно се храните, толкова по – добро и правилно ще е вашето мускулно развитие!

 
Надуйте гръдния кош От Роналд Кикингер Приоритет в тренировката ми за гърди е формата на...
Пируватът - убиец на мазнини Какво е това? Пируватът е сол на пируватната киселина и е продукт от...
Незаменими аминокиселини Незаменимите аминокиселини са тези аминокиселини, които не могат да...

Реклама