Как да качим маса

Масата е нещото, което всеки културист цели да постигне.
Освен ако не използвате стероиди (и да получите всички нежелани странични ефекти, които идват с тях), ще се наложи стриктна дисциплина и отдаденост за целта.
Вие ще трябва да се потите доста и да прекарвате много часове във фитнес салона.
Следвайте правилата по – долу и ще постигнете желаната за вас маса.

Използвайте свободни тежести за всички тежки серии
Гърдите ви могат да се напомпат доста при използването на Смит машината, но когато искате да направите невиждана маса, използвайте дъмбели вместо това.

Дъмбелите ще вкарат в действие и спомагателните мускули в допълнение към тренираната основана мускулна група и така ще се изгради маса.
Дъмбелите ви предлагат по-голям обхват на движение и включват по – голям брой мускули в тренировката, поради това, резултатите са по-добри.

Използвайте комбинирани движения
Запомнете, че искате да увеличите размера на всяка мускулна фибра от тялото си, за да нарасне и общата маса на тялото ви. Повечето лични треньори смятат, че само добрата форма ще постигне изолирането на мускула.
Но не е точно така. Позволете на мускулите си да растат. Това ще им даде повече пространство за отделянето им.

Как да качим маса

Намерете области за подобрение
Определете размера на вашата физика, за да определите кои мускулни групи трябва да бъдат тренирани по - усърдно, а след това отидете във фитнес залата и се концентрирайте  върху тях. Мъжете винаги имат някои „по-добри”  и „ по – лоши” части на тялото, затова вие се съсредоточете първо върху „ по – лошите”.

Експериментирайте, за да намерите най-добрите упражнения за изграждане на маса
С опита си, ще се научите да намерите упражненията, които работят най-добре на вашите мускули. Ето защо, ако искате да създадете маса, опитайте различни упражнения и вижте кои от тях ви помпат най-добре.
Още веднъж да кажем, че тренирането с дъмбелите и свободни тежести е най – подходящо за целта.

Избягвайте травмите и нараняванията
Комбинацията от интензивни тренировки и големи тежести ще увеличи риска от наранявания. Много кариери на културисти е приключила поради разкъсани гръдни мускули, дискови хернии и т.н.  Просто бъдете внимателни, не забравяйте да загреете добре преди тренировка.

Използвайте оптимално сериите
От 16 до 20 повторения в серия е повече от прекрасно. Ако не сте професионален културист за вас бройката ще е 12 – 16 повторения в серия. Всяка мускулна група трябва да бъде доведена до изтощение, което ще е в полза на вашата тренировка. Опитайте се да тренирате не повече от две мускулни групи на тренировка, защото иначе ще преуморите тялото си и ще спре да расте.

Как да качим маса

Не бройте упражненията
Няма оптимален брой на упражненията. Повечето културисти препоръчват 4 серии от 4 или 5 различни упражнения за всяка част на тялото. Както бе споменато по-горе, това зависи от това колко сериозно сте се заели да изградите масивно тяло. Професионалните културисти обикновено използват добавки, които им дава по-голяма издръжливост и сила за мускулния растеж.

Извършване на оптимални повторения
Въпросът тук е, че оптималните повторения помпат мускулите, докато те не могат да се помръднат и един инч повече. А това ги кара да растат повече.

Яжте си месото
Протеинът намиращ се в месото е необходим, за да растат мускулите – колкото повече, толкова по-добре. Включете крехко червено месо в ежедневната си диета, тъй като то съдържа хранителни вещества, които изграждат мускулите и ги правят по – големи.  Всъщност, това е съвсем просто:
Комбинацията от високо протеиново диета и правилен вид тренировка ще направят мускулите ви големи, така, както вие никога не сте си и помисляли.

 
Тренировка за начинаещи За начинаещи се препоръчват три тренировки седмично в продължение на...
Калцият Това е една от съставките, на които културистичните диети са...
Тренировъчна система за начинаещи В разделът за тренировки за начинаещи ще обясним някои от основните ...

Реклама