САМО ЗА НАПРЕДНАЛИ

Сграда без основа винаги може да се срути, нали? Какво общо има това обаче с бодибилдинга? Много. Да погледнем мускулите, които иначе не виждаме – в стомашната кухина, таза и гръбнака. Те са основната база на мускулатурата от центъра на тялото ви, която е жизнено важна – както в залата, така и извън нея. Ако този център е слаб той ограничава потенциалът ви като билдери и увеличава риска от травми. Затова този път ще стане въпрос за нетрадиционно упражнение, което е желателно да прибавите в програмата си. То стимулира не само вътрешните и външните коси коремни мускули, но и еректорите на гръбнака и мускула transversus abdominis. И ето:

НАЧАЛО
Сложете D ръкохватка и къса права такава накрая на горен скрипец и застанете странично на 2 – 3 стъпки от него. Разкрачът е широк с леко сгънати колене, пръстите сочат навън.
* Запазвайки краката неподвижни, бавно извийте тялото и хванете ръкохватката с двете ръце – това е изходно положение.

ИЗПЪЛНЕНИЕ
*С прави ръце издърпайте ръкохватката надолу и през тялото, като същевременно се завъртате настрани.
*При това движение приклекнете още малко и спрете, когато тя достигне точно до пищяла на далечният от макарата крак.
*След кратка пауза в долно положение със стегнат корем и равен гръб бавно върнете ръкохватката по същия път и повторете.

ЗАБЕЛЕЖКИ
*Започнете с много малко тежести, за да свикнете с движението. Дръжте ръцете пред вас, а главата неутрална и в линия с тях.
*Движението е бавно и под контрол като надолу, така и нагоре. По време на него се постарайте да приберете пъпа навътре и през цялото време дръжте гърба равен.
*Старайте се да докарате ръкохватката все едно стрелките на часовника сочат 11 и 17ч. Във всяко повторение дръжте същата плоскост и линия на движение.
*През седмица обръщайте изпълнението на упражнението: закачайте ръкохватката на най – долното положение на скрипеца и дърпайте отдолу нагоре.

 
Кофеинът – средство за подобряване на спортните постижения Приложението му като средство за подобряване на спортните постижения...
Бицепс Артър Джоунс преди повече от 15 години е казал, че повечето културисти ...
Методики за подобряване на метаболизма Редувайте 5 дни ниско въглехидратен прием с 1 високо - Яжте храни...

Реклама