Лег преси с Дориан Йейтс

* Изпълнявам лег преси винаги със стъпалата на платформата, за да наблегна на квадрицепсите. Поставям петите си малко по – близо от ширината на раменете.

* Ако „заключвате” краката, подлагате коленните стави на излишно напрежение. Обикновено в горната фаза на движението държа коленете си леко свити, за да поддържам напрежението постоянно.

* В дъното на движението оставам квадрицепсите си да докоснат коремните ми мускули, тъй кат искам да получа пълен стречинг. Но да отидете толкова дълбоко може да е опасно за гърба ви, така, че упражнявайте постоянен контрол.

* Квадрицепсите са голяма мускулна група, така че се нуждаят от много кислород. Поемам дъх, докато спускам тежестта и издишам, докато я вдигам. Никога не задържайте дъха си по време на цялата амплитуда на движение.

* Хващам ръкохватките отстрани на машината или нещо друго, понякога дори седалката, за по – голяма стабилност, така, че да не променям позицията си. Когато тренирам до отказ, ми помага тренировъчният ми партньор. Изтласквам с бедрата само като последно средство. Запомнете – не изтласквайте никога с помощта на коленете!

* В програмата ми за крака обикновено правя лег пресите като второ упражнение след лег екстензията и преди хак кляканията или кляканията на смит машина. Когато започвам с лег екстензиите, за да изтощя квадрицепсите, правя две загряващи серии и след това една с цялата тежест. Усещам, че, за да стимулирам растежа им, краката м се нуждаят от малко по – голям брой повторения, отколкото горната част на тялото ми, така, че правя 10 – 12 повторения за серия.

* Почивам до три минути между сериите и изчаквам, докато дъхът и сърдечните ми удари се върнат до почти нормалното, преди да започна следващата серия.

* При лег пресите никога не правя супер серии, негативни повторения или пикови контракции.

* Тренирам краката си веднъж на всеки 6 или 7 дни(след като се извъртят всички части на тялото ми). Обикновено започвам това въртене с гърди и бицепси, след това през вторият ден са краката. Винаги си взимам почивка след тях, въпреки, че мога да правя лека аеробна дейност през този ден.

 
Витамините блокират ефекта от физическите упражнения Редовното приемане на високи дози витамини С и Е след спортни ...
Незаменими аминокиселини Незаменимите аминокиселини са тези аминокиселини, които не могат да...
Съотношението между спорт и изгорени калории По долу в таблицата сме ви изнесли при всеки по – популярен вид...

Реклама