Лег преси с Дориан Йейтс

* Изпълнявам лег преси винаги със стъпалата на платформата, за да наблегна на квадрицепсите. Поставям петите си малко по – близо от ширината на раменете.

* Ако „заключвате” краката, подлагате коленните стави на излишно напрежение. Обикновено в горната фаза на движението държа коленете си леко свити, за да поддържам напрежението постоянно.

* В дъното на движението оставам квадрицепсите си да докоснат коремните ми мускули, тъй кат искам да получа пълен стречинг. Но да отидете толкова дълбоко може да е опасно за гърба ви, така, че упражнявайте постоянен контрол.

* Квадрицепсите са голяма мускулна група, така че се нуждаят от много кислород. Поемам дъх, докато спускам тежестта и издишам, докато я вдигам. Никога не задържайте дъха си по време на цялата амплитуда на движение.

* Хващам ръкохватките отстрани на машината или нещо друго, понякога дори седалката, за по – голяма стабилност, така, че да не променям позицията си. Когато тренирам до отказ, ми помага тренировъчният ми партньор. Изтласквам с бедрата само като последно средство. Запомнете – не изтласквайте никога с помощта на коленете!

* В програмата ми за крака обикновено правя лег пресите като второ упражнение след лег екстензията и преди хак кляканията или кляканията на смит машина. Когато започвам с лег екстензиите, за да изтощя квадрицепсите, правя две загряващи серии и след това една с цялата тежест. Усещам, че, за да стимулирам растежа им, краката м се нуждаят от малко по – голям брой повторения, отколкото горната част на тялото ми, така, че правя 10 – 12 повторения за серия.

* Почивам до три минути между сериите и изчаквам, докато дъхът и сърдечните ми удари се върнат до почти нормалното, преди да започна следващата серия.

* При лег пресите никога не правя супер серии, негативни повторения или пикови контракции.

* Тренирам краката си веднъж на всеки 6 или 7 дни(след като се извъртят всички части на тялото ми). Обикновено започвам това въртене с гърди и бицепси, след това през вторият ден са краката. Винаги си взимам почивка след тях, въпреки, че мога да правя лека аеробна дейност през този ден.

 
Казеинът Казеинът е един от протеините, открит в млякото (другия е...
Съвети на шампионите – Ли Хейни Запомнете, че коремните мускули са като всички останали и те трябва да...
Изгаряне на мазнините. Част 1 Лили Мак Доналд “FLEX” Как да изберем и използваме термогенните...

Реклама