Надуйте гръдния кошОт Роналд Кикингер

Приоритет в тренировката ми за гърди е формата на изпълнение на упражнението, а не тежестта. Тежестта е важна – колкото по – голямо е натоварването, толкова по – голям е стимулът върху мускула, но формата не е за пренебрегване в никакъв случай. Тренирането на гърдите с огромни тежести натоварва и раменете до голяма степен, а те са най – лесно травмираните зони. Затова аз предпочитам да спазвам добра форма на изпълнение. Правя по 6 качествени повторения във всяка серия.
Използвам, както свободни тежести, така и машини, но предпочитам свободните тежести. С тях получавам по – добри съкращения, по – добро напомпване, по – добро разтягане и по – голям обхват на движението.

Обичам да изпълнявам бенч прес на смит машина. Техниката е идентична с тази на бенч прес със щанга, но смит машината ми позволява да правя много по – тежки серии. При нея само повдигам и отпускам, не се притеснявам за баланса на тежестта. Ако тренирате тежко без партньор смит машината е много по – безопасна от гледна точка на травмите.
Промяната на упражненията е важна особено, ако гърдите ви изостават в сравнение с другите мускулни групи. Променяйте броя на повторенията, сериите, както и тежестта на щангата. Предпочитам да правя серии от 15 повторения. Променям тренировката си на всеки 8 седмици.
Прекаления ентусиазъм може да доведе до грешка. Аз тренирам гърдите само с 3 – 4 упражнения и цялата ми тренировка продължава 40 минути. Това може да ви изглежда като кратка тренировка, но аз я правя два пъти седмично, като използвам програмата 3 дни тренировка 1 ден почивка. Чувствам жестоко натоварване в гърдите и подпомагащите мускулни групи, когато тренирам по този начин. Ако тренирам всяка мускулна група по веднъж седмично може би тренировките ми щяха да бъдат по – тежки и щях да натрупам повече обем, но когато чистите това е достатъчно.
Започвам тренировка за гърди с избутващо упражнение. С него желая да загрея добре. в началото на тренировката имам свежи сили и затова желая да изпълня най – тежкото упражнение, което за гърдите е бенч прес.

Върховата контракция е принцип, който е добре да бъде използван в тренировката за гърди. В края на движението изцедете една две секунди, за да получите върхова контракция. Всичко в културизма е мускулна стимулация и вие наистина трябва да съкращавате мускулите максимално, за да получите максимален растеж.

 
Мощ в една чаша Здравословното, пълноценно и вкусно хранене не значи непременно...
Топ 10 на причините, защо трябва да тренирате сутрин Номер 10 Изгражда последователност няма как да тренирате в обедната...
Упражнения за гърди Упражнения за горна част на гърдите Повдигане от полулег с щанга ...

Реклама