Надуйте гръдния кошОт Роналд Кикингер

Приоритет в тренировката ми за гърди е формата на изпълнение на упражнението, а не тежестта. Тежестта е важна – колкото по – голямо е натоварването, толкова по – голям е стимулът върху мускула, но формата не е за пренебрегване в никакъв случай. Тренирането на гърдите с огромни тежести натоварва и раменете до голяма степен, а те са най – лесно травмираните зони. Затова аз предпочитам да спазвам добра форма на изпълнение. Правя по 6 качествени повторения във всяка серия.
Използвам, както свободни тежести, така и машини, но предпочитам свободните тежести. С тях получавам по – добри съкращения, по – добро напомпване, по – добро разтягане и по – голям обхват на движението.

Обичам да изпълнявам бенч прес на смит машина. Техниката е идентична с тази на бенч прес със щанга, но смит машината ми позволява да правя много по – тежки серии. При нея само повдигам и отпускам, не се притеснявам за баланса на тежестта. Ако тренирате тежко без партньор смит машината е много по – безопасна от гледна точка на травмите.
Промяната на упражненията е важна особено, ако гърдите ви изостават в сравнение с другите мускулни групи. Променяйте броя на повторенията, сериите, както и тежестта на щангата. Предпочитам да правя серии от 15 повторения. Променям тренировката си на всеки 8 седмици.
Прекаления ентусиазъм може да доведе до грешка. Аз тренирам гърдите само с 3 – 4 упражнения и цялата ми тренировка продължава 40 минути. Това може да ви изглежда като кратка тренировка, но аз я правя два пъти седмично, като използвам програмата 3 дни тренировка 1 ден почивка. Чувствам жестоко натоварване в гърдите и подпомагащите мускулни групи, когато тренирам по този начин. Ако тренирам всяка мускулна група по веднъж седмично може би тренировките ми щяха да бъдат по – тежки и щях да натрупам повече обем, но когато чистите това е достатъчно.
Започвам тренировка за гърди с избутващо упражнение. С него желая да загрея добре. в началото на тренировката имам свежи сили и затова желая да изпълня най – тежкото упражнение, което за гърдите е бенч прес.

Върховата контракция е принцип, който е добре да бъде използван в тренировката за гърди. В края на движението изцедете една две секунди, за да получите върхова контракция. Всичко в културизма е мускулна стимулация и вие наистина трябва да съкращавате мускулите максимално, за да получите максимален растеж.

 
Голяма и чиста мускулна машина Най – често срещаният съвет от страна на културистите е хранителният...
Акцент върху клякането От Франк Клапс Щом стане въпрос за увеличаване на тежестите при...
Топ 10 на причините, защо трябва да тренирате сутрин Номер 10 Изгражда последователност няма как да тренирате в обедната...

Реклама