Витамините блокират ефекта от физическите упражненияРедовното приемане на високи дози витамини С и Е след спортни тренировки блокира благотворните ефекти от физическите упражнения, откри екипът на д-р Михаел Ристов от Университета на град Йена, цитиран от Би Би Си и в. "Дейли телеграф".

Някои медици смятат, че антиоксидантите като витамини С и Е защитават тялото от вредните химични вещества, които се образуват в организма след усилени физически упражнения.

Германските експерт и обаче твърдят, че "свободните радикали" всъщност са полезни за организма и дори предпазват от диабет. Отнемането им с антиоксиданти може да е по-скоро вредно, отколкото полезно.

След изследване върху две групи по 20 мъже д-р Ристов и колегите му открили, че свободните радикали, които причиняват т.н. "окислителен стрес", може да имат положителен ефект върху тялото, като повишават чувствителността му към инсулина.

Известно е, че у болни от диабет от тип 2 тази чувствителност намалява.

Вместо да се приемат витаминни добавки учените препоръчват хората да консумират здравословна и разнообразна храна. Тя ще им набавя нужните хранителни вещества и няма да да се налага приемане на допълнителни витамини. / actualno.com

 
Най – добрите песни за тренировка На къде без музиката? И какво е една тренировка без съпровода на...
Мощ в прасците За мнозина клякането е най- вече упражнение за квадрицепсите, според...
Тренировъчна система за начинаещи В разделът за тренировки за начинаещи ще обясним някои от основните ...

Реклама