Кой е най – добрият протеин?Труден въпрос. От теоретична гледна точка, колкото по – бавно смилате храната, толкова по – ефективно тялото използва хранителните съставки от нея. Това не е кой знае каква новина, след като от доста време се знае за въздействието на високо и нискоглицемичните въглехидрати върху метаболизма. Но какъв е случая с протеина – дали нивото на усвояването му определя как тялото ви ще използва неговите амино киселини?
Изглежда, че да. Поне според изследването на френския учен Ив Боари, доказал, че, суроватъчният протеин се усвоява много по – бързо от казеина, неговото млечно съответствие.

За голяма изненада на всички той открил, че и казеинът има предимства пред суроватката, тъй като се усвоява по – бавно за период от 5 – 6 часа, докато суроватката отнема около 3 часа.
Всъщност въпреки, че суроватката има по – търсен аминокиселинен профил от казеина, последният компенсира недостатъка си и е перспективен за мускулният растеж заради по – ефикасното си използване.
В съвременните изследвания е приложена същата методология, но е използвана смес от протеин – 80% казеин и 20% суроватка, вместо двата типа поотделно. Опитан бе и млечно протеинов концентрат със и без въглехидрати. Какъв е изводът за билдерите ли?

30 – грамова доза концентрат от млечен протеин се усвоява за по – дълъг период – до 8 часа, потвърждавайки изследването на Боари. А добавката от въглехидрати не само увеличава времето за храносмилане, но също така подобрява и ефикасността на използването. Така, че от практична гледна точка, ако не можете да намерите протеин с такова съдържание, просто смесете двата типа – млечен и суроватъчен, в това съотношение и ги консумирайте с въглехидрати.

 
Тайната на големия гръден кош Джин Моуз Изумен съм как в тези модерни времена, в които културизмът ...
Захранване на ИМУННАТА СИСТЕМА Захранване на ИМУННАТА СИСТЕМА. Ключът към поддържане на постоянен...
Четири високо интензивни техники за трицепси Вие ли сте един от тези, които тренирате най – много една или две...

Реклама