Две от най – големите заблуди за тренировкитеМоже да ги чуете и в залата, в която тренирате

Заблуда 1
Няма да увеличите обема на мускулите, ако тренирате всяка част на тялото един път седмично.
Ако тренирате наистина интензивно, както е известно, за възстановяване на мускула ще са ви необходими от 5 до 10 дни в зависимост от типа на вашето тяло. Въпреки че не трябва го приемайте като нещо задължително за вашата тренировка, едно изследване показва, че за напълно оздравяване на мускула след тежка тренировка може да са необходими няколко седмици. В изследването са били включени група мъже и жени, които тренирали предмишниците си до пълен срив. Всички са казали, че имат ужасна мускулна треска два дни след това, която затихнала чак след седмият ден.

След шест седмици те са възвърнали само половината от силата, която са имали преди това. В никакъв случай не ви караме да почивате два месеца между тренировките, но идеята е, че за възстановяване на мускулите трябва повече време, отколкото си мислите. Затова с подходяща програма и хранене тренирането на мускулна група веднъж седмично може да ви доведе до успех.

Заблуда 2
Не може да натрупате мускули ако не поемате достатъчно калории
Може да се окаже по – трудно и да изисква повече знания, и повече воля, но е възможно. Факт е, че нивото на мастни тъкани при хората и животните не е обезателно свързано с количеството на поеманите мазнини, нито с теглото. Способността да се осъществява промяна в отношението мазнини/ тегло се регулира от компоненти в организма подчинени на нервната система, заедно с някои хормони, които отделя ендокринната жлеза, и се нарича хранително разделяне. Например някои кортикостероиди като кленбутерол увеличават производството на месо при добитъка, като същевременно минимизират телесната мазнина, без да се увеличава или променя съставът на храната. Друг пример за такива вещества са хормонът на растежа, ефедрин, кортизол и т.н.  Така се получава увеличена и ускорена консумация на кислород за сметка на натрупването на мазнини.

Не само стероидите са единствения начин да се постигне съответното увеличаване на мускулна маса. Истината е, че това е генетично заложено, но специфичното хранене в съответни количества и точната тренировка могат да доведат до подобрение в отношението мазнини/ тегло. Важно е да съобразите вашата хранителна диета с особеностите на организма ви както и методите на трениране.

 
Лег преси Изпълнение * Седнете на машината за лег преси с крака на платформата,...
Суплементите в натуралния бодибилдинг Креатин Естествено всички сте чували за него. Истината обаче е, че това...
Съотношението между спорт и изгорени калории По долу в таблицата сме ви изнесли при всеки по – популярен вид...

Реклама