Продуктите които са предназначени да подпомагат изгарянето на подкожните мазнини са под общото наименование Fat Burners или изгарящи мазнини. Те представляват комбинация от вещества ,които помагат на тялото по- бързо и лесно да се справи с намаляване на мазнините по естествен път. Високата доза и концентрирания вид на веществата ги правят чистачи на мазнините. Те са необходими защото не могат да бъдат набавяни в достатъчни количества с храната с нея ще поемете много излишни мазнини , захари, калории които ще забавят усвояването им. А и днешната храна приготвена с термообработка и генетични промени, не доставя нужното количество здравословни елементи. Състоянието на тялото с наднормено тегло не е нормално. Ето защо помощниците в борбата с излишните килограми трябва да бъдат в "ненормален"т.е. силно концентриран вид.

Когато избирате продукт с изгарящо мазнините действие е добре да знаете, че има няколко различни групи вещества които влияят по различен начин върху топенето на мазнини. Наличието в един продукт на повечето от тях е добра комбинация, но ще трябва да взимате по-голямо доза от него, за да имате сериозен ефект. Ако приемате всеки един от различните видове поотделно, ще получите максимален ефект. Но тук ще се появи финансовия фактор който може да ограничи голям брой хора. Най-често срещаните доказали своята ефективност вещества по групи:
Липотропици(Холин, Инозитол, Метионин) помагат на черния дроб да обработи мазнините, като в същото време чистят токсините от тялото. Подпомагат мозъчната дейност и рефлекси. Извличат се от соев лецитин водорасли и други. Принадлежат към групата на витамините и аминокиселините. Намират се почти във всички продукти и са сравнително евтини.
Л-Карнитин е познат на всички като ускорител на транспортирането на мастни киселини до клетките, като натурално вещество намиращо се в месото влияе благотворно на сърцето ,черен дроб и други.
Много голяма популярност в днешно време имат така наречените "Термогеници" това са вещества които повишават температурата на тялото по този начин ускоряват метаболизма съответно горенето на мазнини. Много популярен в близкото минало беше един мощен термогеник, Ефедрина .Той беше забранен за употреба преди няколко години заради "Тежките последици при употреба". Ефедрина беше ключов елемент във състава на термо бърнърите ,след забраната му компаниите които произвеждат хранителни добавки го заместиха с не по-малко добре действащи съставки като Синефрин, СидаКордифолия, ДренБутерол и други. Пазарът на Термогенични фактори се разширява всеки изминал ден заради мощното и бързо действие на този вид изгарящи мазнините суплементи.Но колкото хубаво толкова и лошо .Лошото в случая е ,че не всеки може да употребява термо бърнъри ,хора със заболявания на сърцето ,високо кръвно налягане ,ментални увреждания и редица други заболявания не бива да употребяват този вид суплементи ,за разлика от липотропиците които действат по- бавно.

 
ХИПЕР ТРЕНИРОВКА С Майк Ментцер За много читатели името на Майк Ментцер е легенда –...
Тренировъчна техника за напреднали. ПРЕДИЗТОЩЕНИЕТО По дефиниция предизтощението често се определя като изпълнение на...
Странично завъртане на горен скрипец САМО ЗА НАПРЕДНАЛИ Сграда без основа винаги може да се срути, нали?...

Реклама