Различни научни изследвания подробно разглеждаха действието на CLA в последните години, те доказаха, че CLA (свързана линолеична к-на) е в състояние да помогне за намаляване на мазнините и същевременно изграждане на мускулна маса.

Как действа CLA в детайли?
CLA е естествена мастна к-на. Тя може да ускорява разграждането на вече складирани телесни мазнини и да ги транспортира в кръвообращението, където тези мазнини се изгарят за получаване на енергия.
В допълнени към това CLA е способна да транспортира големи количества хранителни вещества до мускулните клетки.

Така може да се увеличи мускулната маса, при положение, че приемът и е съпроводен със силова тренировка.
Обобщавайки може да се каже, че CLA потиска способността на организма да складира мазнини като модифицира определени ензими в сложната обмяна на мазнините.

CLA-научни изследвания!
Скандинавският учен Ola Gudmundsen публикува едно научно изследване базирано върху CLA.

Според него тя помага по естествен начин за изгаряне на телесните мазнини. Тест-групата се е състояла от 60 човека- всички с наднормено тегло. По време на експеримента никой от тях не трябвало да бъде на диета. Те били разделени на 5 групи по случаен принцип, като едната получавала 9гр. плацебо / в случая зехтин /, а останалите съответно 1,7гр., 3,4гр, 5,1гр и 6,8гр. CLA дневно за период от 12седмици. Измервани били % на мазнини и мускулна маса в началото, по средата и в края на експеримента. Резултатът от изследването бил – значителни промени в групата приемаща CLA- средно2,2 lbs (1кг) за 12 седмици, като при това те нито спортували, нито спазвали някаква диета. Въпреки това загубата на тегло била изключително за сметка на мазнините.

Оформете тялото си истински:
В случай, че при прием CLA се стигне до увеличаване на теглото, то това вероятно се дължи на това , че спортувате. Причината: общото ви телесно състояние се променя- губите мазнини, но пък изграждате мускули и тъй като мускулната маса може да тежи повече в този случай се повишава общото тегло.

 
Казеинът Казеинът е един от протеините, открит в млякото (другия е...
Пред изтощение. Новото ниво на интезивността Когато нямате много време или сте решили да разбиете застоя като...
Видове фитнес тренировки Има много начини да се класифицират видовете фитнес тренировки, но за...

Реклама