Номер 10
Изгражда последователност Топ 10 на причините, защо трябва да тренирате сутрин
няма как да тренирате в обедната си почивка или след работа. Както и да го мислите. Първо почивката е затова, за да си починете и да обядвате. А след работа сте прекалено изморени за каквото и да е било. Тогава трябва да отделите време на семейството си. Сутринта е най – подходяща за тренировка, после всичко по реда си. Така си подреждате най – правилно деня.

Номер 9
Не чакате
Сутрин преди работа е най – свободна фитнес залата. Всички уреди са на ваше разположение. Не е нужно да чакате да се освободи някой, за да си изпълните програмата. Така – тренирайки сутрин си спестявате и време.

Номер 8
Стимулирате метаболизма
Доказано е, че сутрин се изгарят на – много калории и метаболизма ви така се ускорява. Това е добра причина за сутрешна тренировка, нали?!

Номер 7
Зарежда ви с енергия
Събужда ви, стимулира ли ви и целият ви ден е весел и бликате от енергия. Сутрешното раздвижване е вашата енергийна закуска, която ви засища до края на деня.

Номер 6
Премахва стресът
Освобождава натрупаните “черни” мисли и грижи от съзнанието ви. Променя негативните ви нагласи към позитивни, защото се отделя хормона на щастието при тренировка – ендорфин. Чувствате се по – леки и в буквален и в преносен смисъл.

Номер 5
Регулира апетита
Тренировката сутрин ще ви помогне да регулирате апетита си за деня. Вие постепенно ще откриете, че вашата храна е станала като часовник и вие няма да получите толкова много и сериозни спадове в енергийни си нива, които ви подтикват към гуляй.

Номер 4
Увеличава умствения потенциал
Може да сте забелязали, че се чувствате по – бдителни и готови да поемете всякакви предизвикателства, които ви е подготвил денят след една добра тренировка.
В действителност, се увеличава вашата умствена острота за 4 до 10 часа след тренировката. Това се дължи отчасти на увеличения поток – богат на кислород кръв към мозъка.

Номер 3
Увеличава мотивацията
Доста ви отнема да станете от леглото и да се запътите към финес залата. Трябва си голяма дисциплина. Въпреки това, този навик и намирането на смелост да отидете на фитнес може драстично да подобри качеството на живота ви. Затова се мотивирайте и направете сутрешната тренировка като все едно си миете зъбите.

Номер 2
По – добър сън
Тренировката дава добри резултати в качеството на сънят ви. Тялото ви ще се нуждае от сън, за да се презареди за следващата тренировка максимално.

Номер 1
Подобрява вашата диета

Тя води до незабавно изгаряне на мазнини. Но не забравяйте след 30 мин. Като сте приключили с тренировката да закусите, за да не изпаднете в катаболен шок. Трябва да заредите тялото си с енергия.

 

Реклама