ZMA - Това е научно разработена анаболна формула, която доказано увеличава нивото на анаболните хормони и по този начин обема и силата на атлетите. ZMA съдържа магнезиев аспартат, цинкмонометионин аспартат и витамин B6.
Статистиката сочи , че мнозинството атлети страдат имено от липсата на тези два минерала и причините за това са много. Често с храната, която приемаме, има съставки, пречещи на усвояването на някои минерали. Например калцият е минерал, който блокира усвояването на цинка. Много от продуктите,съдържащи цинк, имат калциеви пълнители.
ZMA работи по следния начин: аминокиселината метионин, свързана с цинка, е отговорна за доставянето му от кръвта в мускулната клетка. Метионинът също така предизвиква отделянето на повече холестерол, осигурявайки по този начин на цинка повече материал за производство на тестостерон. Магнезият предизвиква увеличение в производството на протеин и мастни клетки, взима участие в производството на ATP и участва в започването на цикъла на Кребс. Освен това той спомага за отделянето на инсулин, контролира отлагането на мазнини в тялото и участва като ензим в повече от 300 процеса. Последният продукт е пиродоксин или витамин В6, който намалява токсичноста в черният дроб, спомага за асорбацията на мазнините и поддържа положителния електролитен баланс между натрий и калий. Трите елемента в тази формула спомагат за увеличението на тестостерона с 30%.

 
Колко важно е загряването и разтягането? Колкото повече време тренирам, толкова по-ясно осъзнавам...
В средата на трапеца Големият и висок трапец, който достига до ушите е върхът на сладоледа...
Край на маниащината Може да ги срещнете във всяка зала или фитнес – център.  Струва ви се,...

Реклама