Според PDCAAS (система за оценяване качеството на протеина) соята се нарежда сред най-добрите източници на протеин. Соевият протеин съдържа минимално количество мазнини, холестерол и лактоза.

За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин дава като резултат увеличаването на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. По отношение на сърдечно-съдовата здравна картина и на изгарянето на мазнините соята може да е най-добрият протеин. Ролята на соята при намаляването на холестерола в човешкото тяло е твърдо доказана.

Соевият протеин може също така да увеличи ендогенната продукция на хормона ,стимулиращ щитовидната Жлеза (TSH) и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за увеличено изгаряне на мазнини. Когато се опитвате да сте на диета, соята може да бъде най-добрият протеин за Вас. А по отношение на докладите, които показват, че соята може да бъде вредна за бодибилдърите, соята, досега не е показала, че увеличава нивата на естроген при мъжете. В едно проучване на Тексаския Университет, нивата на естрогена и на тестостерона останали същите при мъжете. Това, което трябва да се отбележи, обаче е, че дехидротестостеронът (DHT), метаболит на тестостерона, е паднал с 13%. Доказателствата сочат, че соевите изофлавони инхибират превръщането на тестостерон в DHT, което се свързва с уголемяването на простатата и мъжкото оплешивяване. / www.fitnes-bg.com

 
Станете масивни Искате ли да направите страхотни мускули? Тренирате здраво, правите...
Тренировъчна система за начинаещи В разделът за тренировки за начинаещи ще обясним някои от основните ...
5-те най – добри упражнения за бицепс Сгъване с EZ щанга от стоеж Вероятно едно от най-често изпълняваните...

Реклама