Според PDCAAS (система за оценяване качеството на протеина) соята се нарежда сред най-добрите източници на протеин. Соевият протеин съдържа минимално количество мазнини, холестерол и лактоза.

За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин дава като резултат увеличаването на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. По отношение на сърдечно-съдовата здравна картина и на изгарянето на мазнините соята може да е най-добрият протеин. Ролята на соята при намаляването на холестерола в човешкото тяло е твърдо доказана.

Соевият протеин може също така да увеличи ендогенната продукция на хормона ,стимулиращ щитовидната Жлеза (TSH) и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за увеличено изгаряне на мазнини. Когато се опитвате да сте на диета, соята може да бъде най-добрият протеин за Вас. А по отношение на докладите, които показват, че соята може да бъде вредна за бодибилдърите, соята, досега не е показала, че увеличава нивата на естроген при мъжете. В едно проучване на Тексаския Университет, нивата на естрогена и на тестостерона останали същите при мъжете. Това, което трябва да се отбележи, обаче е, че дехидротестостеронът (DHT), метаболит на тестостерона, е паднал с 13%. Доказателствата сочат, че соевите изофлавони инхибират превръщането на тестостерон в DHT, което се свързва с уголемяването на простатата и мъжкото оплешивяване. / www.fitnes-bg.com

 
Тренировка за начинаещи За начинаещи се препоръчват три тренировки седмично в продължение на...
Невидимите коремни мускули Има две причини да не обичате да тренирате страните на гръдния кош....
Упражнения за бицепс Упражнения за връх на бицепса Концентрирано сгъване Чуково сгъване ...

Реклама