М. Къндил е написал статията Catabolic Counter Attack‏, в която казва че нивото на стреса зависи от хормона кортизол, и как той влияе върху отделянето му.
Затова той предлага хранителен режим, в който са включени въглехидратни напитки, които се консумират през тренировката.

Всички спортни напитки предизвикват отделянето на инсулин, който спира секрецията на кортизола.

В тези случай идва на помощ витамин С, който играе ролята на буфер и контролира тези промени, които от своя страна вдигат нивото на стреса. Приемането на този витамин намалява чувството за болка при тренировките с 44%. А когато няма болка няма и стрес.

Фосфолипидът фосфатидилсерин също може да намали кортизола след тренировъчен стрес. Той се намира в малки количества в мозъка и мускулните клетки, също така се приема и чрез храната. Има два вида фосфолипидът фосфатидилсерин – соев и животински (говеждия мозък).
След появата на „луда крава” най – удачно е да се обърнете към соевия фосфолипидът фосфатидилсерин, който намалява нивата на кортизола със сигурност. Изследване показва, че при две лица, който имат увредена мускулна тъкан след тежки тренировки, по - добре и без никаква след от стрес се чувства това, което е приело фосфолипидът фосфатидилсерин.

Но всичко си има цена. Приемът на витамин С и  фосфатидилсерин си има и негативни страни, като намалено производство на тестостерон. Но тези „неудобства” могат да се избегнат с приема на прохормони. Андрогенна микстура е един от най – използваните и добре действащи препарати за контролиране на кортизола.

Важно:  Въглехидратните напитки, витамин С, прохормоните и фосфатидилсерин не действат еднакво в едни и същи ситуации. Но е факт, че всички те намаляват хормона кортизол поради наличието на тренировъчен стрес.

 
Калций Калцият е макроелемент, който е широко представен в човешкия ...
Протеина и кой е по – добър, за да изградите мускулна маса бързо Протеинът е един от най – популярните и използвани хранителни...
Лег преси Изпълнение * Седнете на машината за лег преси с крака на платформата,...

Реклама