Често виждам хора, които ядат сладки неща преди тренировка. Според тях това е бърз начин да повишат енергийното си ниво. Каква е истината?
Не яжте прости захари преди тренировка. Някои правят точно това, мислейки си, че ще повишат енергийното си ниво по време на тренировката. Но ето какъв е точния механизъм и до какво довежда той.
Приемането на такива храни наистина рязко увеличава нивото на кръвната захар  и в това е проблемът. Това рязко увеличаване води и до рязко отделяне на инсулин, за да се регулира нивото на кръвната захар. Но поради екстремното увеличаване на кръвната захар инсулиновият сок не е адекватен и е по силен от необходимото.  Това пък води до смъкване нивата на кръвната захар под първоначалните количества, което на свой ред изисква отделяне на глюкагон, за да може да се възвърне необходимото ниво. По време на такъв период на пререагиране вашето енергийно ниво може да бъде по – ниско от нормалното, а не по – високо. Нещата, които консумирате преди тренировка, трябва да бъдат комплексни въглехидрати с ниско глицемично съдържание.  

Тежестта, с която правя лег – преси, се закова на едно ниво. Кой е най – добрия начин, за да започна да я качвам отново?
Искате да се отървете от застоя на вашите лег – преси? Ами тогава спрете да правите лег – преси. Какво имам в предвид? Просто не използвайте щанга, когато правите бенч – преси. Започнете да правите други упражнения, като например, преси с дъмбели, преси под наклон, лицеви опори, кофички. 99% от занимаващите се с културизъм правят лег – преси без прекъсване или с малка почивка в продължение на години. Резултатът, който може и ще последва, е претрениране на тялото с един определен тип упражнение. Дори едномесечна почивка от стандартните преси може да направи чудеса.

Прасците са голям проблем за мен. Защо според вас е толкова трудно да развие човек мускулите на прасците си и какво бих могъл да направя аз, за да накарам моите да растат?
Много хора не правят достатъчно чести и тежки тренировки, за да стимулират адекватно растежа на прасците. Тъй като прасците участват при ходенето, те позволяват много по – голяма степен на натоварване, отколкото другите части на тялото.
Правете тренировки за прасци три, четири пъти седмично, с възможно по – големи тежест. Правете серии до отказ, като правите упражнения и от стоеж, от седеш за пълно развиване на мускулите на прасеца.

 
Мощ в една чаша Здравословното, пълноценно и вкусно хранене не значи непременно...
Тренировъчна система за начинаещи В разделът за тренировки за начинаещи ще обясним някои от основните ...
Протеин - най-важното за всички, които го взимат За тези от вас, които сега навлизат в бодибилдинга искам да кажа, че...

Реклама