В средата на трапеца

Големият и висок трапец, който достига до ушите е върхът на сладоледа при всяка добре развита физика. Но ако този трапец, толкова впечатляващ отпред, изчезне, когато се обърнете на една страна, значи не сте си написали домашното. Той трябва да е висок така и плътен – за да впечатлява от всички страни.

Погледнете Рони Колман или Маркус Рул - тяхната средна част на трапеца изпъква като подутина. Кои упражнения могат да развият тази мускулна група най-добре?

Повдигане на раменете с щанга
Повдигането на раменете е едно отлично упражнение за развитие то на горната част на трапецовидния мускул – дотолкова, че дори може да попречи да чувате добре. Проблемът е, че за средната част на трапеца то върши съвсем малко работа. Това упражнение ангажира повдигане на лопатките – движение , в което доминира горната част на трапеца.

Гребане не седеж с широк хват към гърдите
При това упражнение широкия хват и гребането с лоста високо към гърдите включва аддукция на лопатките - други думи събирането им заедно. Това движение е резултат от контракцията на средните трапецовидни мускули с помощ от ромбоидните, които лежат под тях. Достатъчни са две серии от него в дена за гръб.

 
Глутамин – незаменими аминокиселини за организма Ако се чудите какво е глутамин и дали трябва да го приемате, вие сте...
Пулоувър ли? Я на лежанката! – Съвет за подрастващи „Не си губи времето придържай се към основните упражнения.” От...
Методики за подобряване на метаболизма Редувайте 5 дни ниско въглехидратен прием с 1 високо - Яжте храни...

Реклама