Лили Мак Доналд
“FLEX”

Как да изберем и използваме термогенните формули?
Термогенните продукти трябва да се използват само от завършили физическото си развитие възрастни.
Фет бърнарите са суплементи доста популярни сред бодибилдерите, но все още има хора, които се чудят как да получат положителен ефект от тях. В статията ще откриете най – често срещаните и задавани въпроси, относно термогенните формули и което е по важно – отговорът на тези въпроси. Така ще можете да спрете да се удивлявате и да започнете да подобрявате вашата собствена физика.

ВЪПРОС: Кой е най – добрият фет бърнър? Аз се чудя дали да използвам направо комбинацията ефедрин – кофеин или да си купя някой от готовите препарати предлагани на пазара? Повечето готови препарати имат доста добре изработени реклами, така че на какво да се спра?

ОТГОВОР: Първо, позволете ми, да се отклоня от въпроса. Някои видове фет бърнари биха имали ефект само в съчетание с адекватна хранителна и тренировъчна програма. Въпреки, че някои термогенни формули много се доближават, до т. нар. перфектно хапче, те не биха направили нищо, ако вие продължавате да ядете безразборно и да пропускате тренировки. Първо, въведете диета, започнете тренировъчна програма и едва тогава добавете термогенна формула към вашия хранителен план.

Термогенезис е термин, който означава генерирането или освобождаването на топлина – по този начин действа термогенната формула. т  я стимулира бета – адренорецепторите, с което повишава температурата на тялото и предизвиква още редица ефекти в тази връзка вкл. И ускоряването на метаболизма на мазнините, изгарянето на мазнините и укоряването на метаболизма като цяло. Термогениците, също така, запазват мускула по време на диета с намалено количество калории. Тъй като организма, така да се каже, се забързва тези същите продукти, също така ускорява сърдечната дейност и повишават кръвното налягане. Затова можете да се почувствате много стимулиран. Повечето термогенни формули се базират на някаква комбинация на ефедрин и кофеин отбелязана най – често като “ЕС stack”.  Някои продукти все още включват ефедрин HCL или сулфат, но много производители се насочват и използват билковите еквиваленти на ефедрина, защото чистата му химическа формула се забрани от производство. Билковите формули се означават като ефедра/ махуанг – билки съдържащи ефедрин и кола или гуарана, или някое друго име за кофеин.

Има десетки статии изследващи действието на комбинацията ефедрин – кофеин. Някои изследвания сочат, че аспирина увеличава ефекта на комбинацията ЕС и тази формула е известна като “ЕСА stack”. Много продукти използват кората на бяла върба, която е растителен източник на аспирина. На базата тези изследвания добавянето на аспирин към комбинацията изглежда ефективно само при пълни индивиди. Взимайки в предвид потенциалните проблеми появяващи се при високи дози аспирин и тъй като аспиринът не усилва кой знае колко силата на формулата, освен ако не сте прекалено дебел, то по – добре да го извадите от употреба. Същото важи и за кората от бяла върба. Тя няма да навреди, но няма и да помогне.

ВЪПРОС: Какво ще кажете за страничните ефекти на термогенната формула?

ОТГОВОР: Тъй като комбинацията ефедрин – кофеин е стимулант тя има някои странични ефекти. На първо място са ускоряване на сърдечната дейност, повишаване на кръвното налягане, нервна възбуда и безсъние – стандартния набор от странични ефекти откривани при даден стимулант. По тази причина хората със сърдечни проблеми не би следвало да използват тези продукти. Читателите трябва да забележат, че по – голяма част от страничните ефекти се разсейват при продължителна употреба ( две или три седмици), като все още термогенните ефекти продължават да се отчитат след това.
Някои тежки случаи, в това число и смъртни, са свързани с употребата на ЕС формули, но тези случаи включват хора със сърдечни проблеми или предозиране. Някои потребители страдат, защото смесват термогенни формули с лекарства или алкохол. Продуктите съдържащи ефедрин станаха популярни преди няколко години. Не правете грешка с термогенните формули – те са мощни, дори и ако се продават извън аптечната мрежа. Съветваме читателите да ги използват предпазливо. Препоръчителните дози не трябва да бъдат превишавани и употребата на продукта трябва дабъде спряна, ако се забележат някакви странични ефекти или проблеми – ускорен пулс, промяна в кръвното налягане.

 
Акцент върху клякането От Франк Клапс Щом стане въпрос за увеличаване на тежестите при...
Всичко за клека Гърбът е винаги прав Това ще рече, че кръстът, гръбнака между плешките...
Положителен азотен баланс ... без него не можете да растете В общи линии, състоянието на...

Реклама