Правя три загребващи движения в тренировката за рамо и едно набиране, общо 15 Съвети на звездите - Шон Рей серии, но не чувствам същата мускулна треска след тренировката, каквато чувствам след тренировка на други мускулни групи.

Мускулната треска невинаги е мерило за това колко успешна и пълноценна е тренировката ви.
Понякога, след като си взема седмица почивка, получавам мускулна треска, дори когато вдигна лъжицата.
Доколкото вие тренирате тежко и сериозно, с промяна на упражненията тялото ви ще реагира позитивно на продължителното натоварване в резултат от тренировките с тежести.
Поглеждайте се често в огледалото, за да видите дали има промяна, следете тежестите, с които тренирате, така ще имате по-ясна представа за това, има ли смисъл тренировката ви, отколкото да ползвате за мерило мускулната треска.
И още нещо: не забравяйте, че доброто хранене е също толкова важно за успеха, колкото и тренировката.

В този смисъл мускулната треска сама по-себе си може да даде някаква представа за това как сте тренирали, но в никакъв случай не е гаранция, че ще пораснете.

Когато правите повдигане от лег, по-ефективно ли е да повдигате нагоре с експлозивно движение, или да го направите бавно и контролирано. Когато го правя експлозивно, мога да повдигам повече тежести, а това означава, че вкарвам в работа повече мускулни влакна?

 
Пулоувър ли? Я на лежанката! – Съвет за подрастващи „Не си губи времето придържай се към основните упражнения.” От...
Колко трябва да бъде дълга негативната част на едно повторение? В стандартните подходи негативната част трябва да бъде около 2-3...
Акцент върху клякането От Франк Клапс Щом стане въпрос за увеличаване на тежестите при...

Реклама